De geschiedenis en toekomst van reizen

Vroeger was reizen op zichzelf al een uniek avontuur, wat voor weinigen was weggelegd. Met de opkomst van verschillende technologieën is de wereld een stuk kleiner geworden: je kan in minder dan 24 uur aan de andere kant van de wereld zijn, en bijna nergens is nu nog onbereikbaar. Maar met deze mooie ontwikkelingen is massatoerisme ook in opkomst: waar je ook heengaat vind je toeristen, die allemaal met dezelfde backpack, zonnebril en comfortabele maar toch stijlvolle reiskleding dezelfde route afreizen.

Om jouw reis toch uniek te maken, moet je niet alleen je reis zorgvuldig op jouw wensen en persoonlijkheid afstemmen: de objecten die je meeneemt op reis zijn net zo belangrijk. Jouw koffer of backpack zul je gedurende de hele reis bij je hebben; reden genoeg om er iets moois van te maken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig eindeloos veel mogelijkheden om onze eigendommen te personaliseren, waardoor onze reis van begin tot eind bijzonder en uniek wordt. Hoe dit te bereiken? Lees verder voor een luchtige blik op de ontwikkeling van onszelf, onze bagage en onze communicatie wanneer we onderweg zijn, en de mogelijkheden die we hebben om hier een persoonlijke draai aan te geven.

ONDERWEG

Verleden     Benzine/Dieselauto’s

Beproefd en betrouwbaar; dit vervoersmiddel zal je naar de meeste bestemmingen kunnen brengen, tenzij je natuurlijk op een eiland woont!

Heden     Zelfrijdende Elektrische Auto’s

Hoewel het een relatief nieuwe technologie is, zullen zelfrijdende auto’s de traditionele auto’s binnen 15 jaar vervangen.

Toekomst    Auto’s die op afval rijden

Gerecycled afval om onze auto’s aan te drijven is een win-win oplossing voor onze planeet en de toekomst van de mensheid.

BAGAGE

Verleden     Rugzak met Uitwendig Frame

De rugtas met uitwendig frame was een baanbrekende innovatie die het comfortabeler maakte om zware spullen te tillen. 

Heden     Moderne Rugzak

De moderne rugzak is comfortabel en stijlvol zonder de logge look van het uitwendige frame.    Design is een essentieel onderdeel van de moderne rugzak. Elk detail, vakje en ritsje heeft een doel: om jouw leven makkelijker te maken. En nu kun je dit design grotendeels zelf bepalen (kijk hier voor mogelijkheden).

Toekomst   De Persoonlijke Drone

Zullen persoonlijke drones in de toekomst werken als geautomatiseerde bedienden, die onze spullen tillen?

CONTACT HOUDEN

Verleden  Flessenpost

Odes uit het verleden, noodberichten of liefdesbrieven; het kan allemaal verzonden worden door een fles in de zee te gooien. Misschien niet de meest praktische communicatie, maar wel erg romantisch!

Wist je dat flessenpost voor het eerst werd gebruikt door de Grieken die waterstromingen wilden onderzoeken rond 310 v.C.

Heden  Mobiele Telefoons & Powerbanks

Tegenwoordig kunnen we sms’en, e-mailen en bellen terwijl we onderweg zijn. En door de komst van powerbanks hoeven we ons nu ook geen zorgen meer te maken dat onze batterij opraakt. Ook dit kleine object kun je met een leuke opdruk personaliseren!

Toekomst   Telepathie                        

Het klinkt onmogelijk, maar het is dichterbij dan je denkt. De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, noemde telepathie de « ultieme communicatietechnologie » en is actief bezig met de ontwikkeling hiervan.

Eén van de trends die zich sowieso zal doorzetten is dat er steeds meer bedrukte bagage, telefoons, powerbanks en accessoires zullen verschijnen. Vroeger werden alle objecten precies hetzelfde gemaakt, waardoor alles op elkaar leek. Maar nu de 3D-printers en andere technologieën in opkomst zijn, wordt de vraag naar bedrukte artikelen al snel de norm. Door gebruik te maken van deze opties zorg je ervoor dat jouw eigendommen uniek zijn en volgens jouw wensen gepersonaliseerd worden. Ook als bedrijf kun je hiervan profiteren: verwen jouw klanten of werknemers met tassen, koffers, pennen, zonnebrillen – je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk – met jouw logo erop. Bezoek maxilia.nl, en ontdek een wereld aan mogelijkheden!

 

Infographic-geschiedenis-toekomst-van-reizen