Culinaire arrangementen in hotels in de Ardennen

De Ardennen zijn een paradijs voor sportieve activiteiten. De keuze is heel divers. Je kunt prachtige wandelingen door de natuur maken, uitdagende mountainbikeroutes uitzoeken, met een kano door het stromende water van een riviertje glijden of raften over wilde stroomversnellingen.

Wil je leuke dingen ondernemen maar dan wel wat minder actief? Dan zijn er interessante bezienswaardigheden. De bekende Grotten van Han zijn een topattractie. De ondergrondse ruimtes zijn zo groot als zalen en worden vergeleken met kathedralen. Het hele grottenstelsel is wel veertien kilometer lang.

Een ander leuk uitje is een bezoek aan het dorpje Bertrix. De kans is groot dat je hier nog nooit van hebt gehoord, maar toch is het zeer de moeite waard. Je kunt er een leisteenmijn bezoeken. Op 25 meter diepte leer je over de werkwijze van de mijn en het harde leven van de vroegere mijnwerkers. Door de mijn was er leisteen in overvloed. Dat is terug te zien in de nabije omgeving, waar vele typische leisteendorpjes te vinden zijn. Een absolute topper is het dorpje Rochehaut, dat is aangemerkt als een van de mooiste dorpen van België. Het uitzicht vanaf de hoge rots op de omgeving en de rivier Semois is adembenemend!

Een naam die iedereen wel kent is die van de plaats Bouillon, waar de belangrijkste bezienswaardigheid de niet te missen oude burcht is. De rivier de Semois meandert om het historische centrum van de plaats heen.

Het buitenleven maakt hongerig en na een actieve dag ben je wel toe aan een heerlijk diner. Boek je een culinair hotelarrangement in de Belgische Ardennen, dan is een uitgebreid diner inbegrepen. Door de bourgondische inslag van de Belgen is er veel aandacht voor lekker eten. Ook wordt in het hotelrestaurant uitgebreid de tijd genomen voor een meergangendiner. Juist het culinaire aspect van je arrangement maakt een weekendarrangement in de Ardennen helemaal compleet!

Wil je weten waar de ingediënten van al die lekkere gerechten vandaan komen? Bezoek dan een van de vele markten. Elke dag is er wel ergens in de Belgische Ardennen een versmarkt te vinden.

Enkele culinaire hoteltips in de Ardennen:

  • Auberge Beau Séjour (Villers-sur-Lesse): kleinschalig culinair hotel
  • Château d’Hassonville (Marche-en-Famenne): gastronomisch kasteelhotel
  • Hotel Grenier des Grottes (Han-sur-Lesse): t.o. de grotten, uitstekend restaurant
  • Hostellerie La Maison (Stavelot): charmant herenhuis, gastronomisch restaurant
  • Hampshire Hotel Auberge La Grande Cure (Rendeux): geen à la carte, elke dag een ander gastronomisch verrassingsmenu

» Bekijk alle hotels met culinaire arrangementen in de Ardennen