De voordelen van een lichtgewicht rollator bij reizen

Wanneer een rollator lichter is dan 8 kg noemen we hem lichtgewicht. Dat maakt hem gemakkelijk voort te duwen, te tillen en te manoeuvreren. Ideaal wanneer u dagjes weggaat en daarvoor de rollator in en uit een vervoersmiddel moet tillen. Hij is compact opklapbaar waardoor hij eenvoudig in de kofferbak van uw auto of taxi past. Lichtgewicht rollators zijn zowel binnen als buiten prettig te gebruiken. Ze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Het grootste verschil zit hem in de banden. We vertellen u er graag meer over.

Rollators met luchtbanden

Rollators met luchtbanden zijn erg geliefd, vooral vanwege de grote wielen. Grote wielen geven veel comfort. Vooral op terreinen met een ongelijk wegdek geven luchtbanden wat meer vering dan harde banden en ze gaan gemakkelijker over stoepen of drempels heen. Uw rollator trilt nauwelijks en u heeft door het profiel nog meer grip.

Er zitten ook een aantal nadelen aan luchtbanden. De bandenspanning moet namelijk goed zijn om de grootste schokken op te kunnen vangen. Bovendien loopt u zwaarder en remt de rollator minder goed als de luchtbanden te slap zijn. Het maakt hem ook minder stabiel. U kunt de banden gewoon met een fietspomp oppompen.

Massieve banden

Naast luchtbanden kunt u ook een lichtgewicht rollator met bijvoorbeeld massief zachte rubberen banden kopen. Deze banden geven veel stabiliteit en veiligheid en kunnen niet slap worden of lek gaan. De slijtvaste wielen maken de rollator echter wel zwaar en laten hem trillen tijdens het lopen.

Zachte banden

Wanneer u actief gebruikmaakt van uw rollator zijn zachte banden ideaal. Deze lekvrije, slijtvaste banden absorberen de meeste trillingen waardoor u comfortabel loopt. Ze geven ook veel grip en stabiliteit, maar manoeuvreren daardoor iets stroever dan harde banden op een ruwere ondergrond.

Semi rollator banden

Semi rollator banden zitten tussen harde en zachte banden in. Het gebruikte materiaal is licht maar sterk en slijtvast. Ze absorberen trillingen tijdens het lopen en u kunt er gemakkelijk mee manoeuvreren.

De banden van een lichtgewicht rollator kunnen moeilijk vervangen worden, waardoor het belangrijk is de juiste rollator te kopen. Laat u daarom goed adviseren door een specialist.