De highlights van Denemarken

Denemarken is een vakantieland dat steeds populairder wordt. Niet in de laatste plaats vanwege de enorme diversiteit aan landschappen, bezienswaardigheden en culturele uitstapjes. Hieronder enkele van mijn Deense favorieten!

Hip Kopenhagen
De kleurrijke hoofdstad van Denemarken is hipper dan hip. Kopenhagen heeft een vriendelijke, vrolijke uitstraling en staat tegelijkertijd bol van kunst en design. Historie meets moderne tijd. Je vindt er ook veel leuke winkels, café’s en restaurantjes, relaxte parken en een enorme variatie aan mensen, buurten en bouwstijlen. Ook leuk: via de acht kilometer lange Øresund-brug rij je van Kopenhagen naar Malmö, de hoofdstad van Zweden. Aanrader!

Legoland
Hoe oud je ook bent, dit knotsgekke land gemaakt van plastic Lego-steentjes maakt iedereen vrolijk. Het ligt op slechts een uur vliegen van Amsterdam, in het plaatsje Billund. Legoland is door haar enorme succes al in diverse andere wereldsteden nagemaakt, maar dit is toch eigenlijk de enige echte. Naast mooi gemaakte attracties heeft Legoland ook ritjes voor echte thrillseekers.

Legoland

Vikingstad Roskilde
De Denen zijn trots op hun geschiedenis en dan vooral het Vikingentijdperk. In de stad Roskilde vind je het leuke Vikingschipmuseum. Maar ook veel andere historsiche gebouwen en elementen zijn de moeite waard. Tip: probeer je bezoek aan Roskilde samen te laten vallen met het wereldberoemde Roskilde Festival. Eén van de grootste festivals van Europa waar diverse muziekstijlen aan bod komen.

Odense
Odense is de geboorteplaats van Hans Christian Andersen en een van de drukst bezochte steden van Denemarken. Je vindt er veel musea, over uiteenlopende onderwerpen, en mooie kerken en histosrische stadsgezichten. Daarnaast is het gewoon een heerlijke stad om in rond te slenteren, een drankje te drinken en te genieten van de Deense keuken.

De eilanden
Denemarken bestaat uit zo’n 400 eilanden. Zo lopen bijvoorbeeld de waddeneilanden vanuit Nederland, via Duitsland door naar Denemarken. Alle verschillende eilanden hebben ze zo hun eigen landschap en karakteristieken, dus kies maar uit waar je zin in hebt! Sommige eilanden zijn met bruggen verbonden aan het vasteland, anderen liggen ver van het vasteland af, soms zelfs dicht tegen Zweden aan. Zoals het eiland Bornholm bijvoorbeeld, wat erg populair is en omschreven wordt als ‘Denemarken in een notendop’.

Op zoek naar die mooie (auto) rondreis? Bekijk dan zeker dit overzicht van rondreizen in Denemarken!