Een fascinerende stedentrip naar Moskou

OLYMPUS DIGITAL CAMERABoek een weekend naar Moskou

Ben je van plan om een lang weekend weg te boeken naar een mooie stad in Europa? Kies dan voor de fascinerende stad Moskou in Rusland. Deze stad heeft ongelofelijk veel moois te bieden. Het is een stad met een historisch verleden en tevens het machtscentrum van de regering. Qua cultuur is er in de stad veel te ondernemen. Het is daarom zeker aan te raden om er een lang weekend naar toe te boeken.

Het Rode Plein in Moskou

Het Rode Plein is natuurlijk de plek waar je geweest moet zijn in Moskou. Daar ontkom je gewoonweg niet aan. In het verleden waren er diverse militaire parades van de Communistische Partij op dit plein te vinden. De prachtig gekleurde basilieken op het plein zijn op zichzelf al een immense bezienswaardigheid die je zeker niet snel zal vergeten.

Historie en theater in Moskou

De Sint-Basiliuskathedraal is een kathedraal die je niet kunt mislopen in Moskou. Dit meesterwerk bevindt zich ook aan het Rode Plein. Het is de blikvanger van het plein. De kathedraal is gebouwd in de 16e eeuw na Christus. In de kathedraal is een museum te vinden en je kunt er een rondleiding krijgen van een gids. Ben je een theaterliefhebber? Dan is het Bolsjojtheater een absolute aanrader.

Andere bezienswaardigheden

Tverskaja Oelitsa kan gezien worden als de doorgangsweg van de stad. Er zijn veel restaurants en winkels te vinden die je zeker eens geprobeerd moet hebben. Ook het Novodevitsji-klooster aan de rivier de Movska is een bezoek meer dan waard. Vooral de imposante koepels en klokkentoren maken het zeker een bezichtiging waard. Vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Rusland, zijn hier vaak verborgen gehouden. Ook liggen er veel grootheden van Rusland in de kloostertuin begraven.