Een schone en groene stedentrip

helsinkiWil je eens een keer een groene stedentrip maken? Boek dan een weekendje weg naar Helsinki. De hoofdstad van Finland is een waar juweeltje. Het is gelegen aan de Oostzee, omgeven door prachtige natuur en beschikt daarnaast over een bruisend stadsleven.

Wanneer je een groene omgeving en een bruisend stadsleven met elkaar wilt combineren, dan zit je in Helsinki prima op je plek.

De diversiteit van Helsinki

Helsinki staat bekend om haar diversiteit. Enerzijds vind je er luxe designwinkels en hippe clubs, maar anders kom je er ook veel goedkope rommelmarkten tegen. Daarmee wordt een bezoek aan Helsinki een mengelmoes aan ervaringen die je niet snel meer zult vergeten.

Boek daarom gerust een hotel in deze wereldstad, zodat je de mogelijkheid hebt om zelf te ervaren wat Helsinki allemaal voor jou in petto heeft.

Bezienswaardigheden in Helsinki

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben tijdens je stedentrip naar Helsinki, waaronder het Senaatsplein. Het is niet alleen het belangrijkste plein van de stad, je vindt er ook een aantal belangrijke gebouwen. Dit zijn bijvoorbeeld de Domkerk en Universiteit van Helsinki.

Verder is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Nationale Bibliotheek van Finland.

Finse Nationale Opera en het Esplanade park

Als er een attractie aan te bevelen is, dan is dat het Finse Nationale Opera. Gedurende het gehele jaar worden hier diverse voorstellingen gegeven. Vooral ballet optredens zijn erg indrukwekkend. Wil je tot rust komen binnen het bruisende stadsleven? Breng dan een aantal uurtjes door in het Esplanade park. Dit is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Leuk is hier ook het Kappeli restaurant waar je een hapje kunt eten.

 

Post Comment

You must be logged in to post a comment.