Een weekend stedentrip in Rome

RomeReis naar Rome

Rome is een van de belangrijkste steden van de Westerse geschiedenis, wat een reis naar Rome eigenlijk onmisbaar maakt. Naar Rome reis je heel gemakkelijk en snel met het vliegtuig: de luchthaven van  Rome ligt op slechts twee uur vliegen van Schiphol. Tickets naar Rome kun je boeken via KLM. Na aankomst op het vliegveld kun je het best de trein nemen naar het Stazione Termini, het grootste treinstation van Rome. Dit station ligt midden in het centrum, zodat je meteen kunt beginnen met je stedentrip.

Ga terug in de tijd

Rome, de hoofdstad van Italië, heeft een indrukwekkend verleden. Gedurende de Romeinse tijd was Rome eeuwenlang het centrum van de wereld.. De bijnaam van Rome is dan ook niet voor niets “De Eeuwige Stad”.

En die geschiedenis leeft in Rome nog steeds. In het oude centrum, waar de belangrijkste bezienswaardigheden zich bevinden, waan je je in een heus openluchtmuseum. Overal zie je de sporen van het roemruchte verleden van deze bijzondere stad. Het is dan ook geen wonder dat het historische centrum op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. De geschiedenis is er tastbaar en nog steeds overal om je heen te ervaren.

Geniet van de Romeinse keuken

Naast vele overblijfselen uit het verleden, zoals het Colloseum, de Spaanse Trappen en de Engelenburcht, heeft Rome nog meer te bieden. Zo kun je genieten van de heerlijkste gerechten uit de Italiaanse keuken, maar ook plaatselijke delicatessen als Fritti Misti en Trippa all Romana. Overal in Rome vind je restaurantjes met mooie terrasjes.

De vele musea

In Rome kun je niet alleen in de buitenlucht genieten van de prachtige kunst en monumenten, ook musea zijn er volop te vinden. De musea die het meest een bezoek waard zijn, zijn het Musei Capitolini en de Vaticaanse Musea, met als hoogtepunt uiteraard de Sixtijnse Kapel.