Een weekend uitwaaien op Texel

Tegen het einde van september laat het weer in Nederland het meestal niet meer toe om lekker op het strand te gaan liggen. Maar de zee blijft in elk seizoen een aantrekkelijk reisdoel voor een weekend weg. Veel mensen vinden het heerlijk om in de herfst, winter of vroege voorjaar een weekendje uit te waaien aan zee. Nederland heeft een lange kustlijn langs de Noordzee. In het westen van Nederland zijn er aan de kust talloze hotels voor een weekend weg aan zee, in Zeeland en Zuid- en Noord-Holland. Maar wil je er echt eens helemaal uit, dan kies je voor een weekend weg op Texel.

 

Grote keus in accommodaties op Texel
Texel is het grootste en meest veelzijdige van alle Waddeneilanden. Door de goede bereikbaarheid kiezen veel mensen uit de Randstad voor een weekend weg op Texel. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Ouderen kiezen voor Texel voor een weekendje wandelen en lekker eten en jongeren zijn meestal te vinden in de bruisende badplaats De Koog. In De Koog zijn dan ook de meeste hippe strandtenten en uitgaansgelegenheden. Maar ook gezinnen vinden op Texel alle ingrediënten om een succes van hun weekend weg te maken. Voor een weekend weg op Texel is er voor iedereen een zeer ruime keus in accommodaties. Of je nu van een hotel met alles erop en eraan houdt of van een huisje op een vakantiepark, je vindt het op Waddeneiland Texel!

 

De magische sfeer van Texel
Om op Texel te komen neem je de veerboot in Den Helder, waarna je in korte tijd aankomt op Texel. Je weekend weg begint gevoelsmatig al op de boot, als je wegvaart van het vasteland en ook weg van je ‘vaste’ zorgen. Texel is in de herfst en winter een fantastische plek om uit te waaien. En in het vroege voorjaar is het heerlijk om op Texel de eerste zonnestralen op je gezicht te voelen. Het lange, brede strand werkt ook buiten de zomer als een magneet op wandelaars. Trek een warme jas en je wandelschoenen of laarzen aan en baan je een weg over het pad door de duinen, richting de zee. Het stuivende zand, het wilde geruis van de branding en de woeste golven maken indruk. Texel, wat een magische plek!