Tips voor een groepsrondreis Zuid-Afrika

Vanwege de prachtige natuur, wildlife en de heerlijke wijnen staat Zuid-Afrika bij Nederlanders al jaren bekend als een topbestemming. De duur van de vlucht valt ook nog net binnen de comfortabele reisduur. Binnen iets meer dan 11 uur vliegen sta je met beide benen op de OR Tambo luchthaven in Johannesburg. Maar waar moet je zoal op letten tijdens een groepsrondreis door het historische land? Wij vroegen Sable Tours, groepsreis Zuid-Afrika specialist, om enkele tips.

 

Het meest prettig reizen in het zuidelijkste land van Afrika is middels een groepsrondreis Zuid-Afrika. Dan ben je verzekerd dat je alle highlights van het land meekrijgt.

 

Top 5 highlights

  1. Kaapstad
  2. Kruger National Park
  3. Tuinroute
  4. Panoramaroute
  5. Johannesburg

 

De voorbereidingen voor een groepsrondreis Zuid-Afrika

Je gaat naar een Afrikaans land dus doe je er verstandig aan om de juiste voorbereidingen te treffen. Een van deze voorbereidingen is het regelen van vaccinaties. In Zuid-Afrika komen namelijk verschillende infectieziekten voor. Zonder de juiste vaccinaties ben je kwetsbaarder om ziektes op te lopen. Zorg daarom dat je in ieder geval ingeënt bent tegen DTP en Hepatitis A. Andere vaccinaties waar je aan moet denken zijn Gele Koorts, TBC, Hepatitis B en Rabiës. Wij geven slechts algemene tips, laat je voor vaccinaties altijd goed adviseren door je arts of de GGD.

 

De voorpret van de vakantie begint al bij de inkopen. Zet naast de nodige flesjes anti-muggenspray (met 40% DEET) ook een reisstekker op het boodschappenlijstje. Houd er bij de aankoop rekening  mee dat de frequentie voor Zuid-Afrika 50 Hz is en de voltage 220/230 Volt.

 

Het verblijf tijdens een groepsreis Zuid-Afrika

Het mooie aan Zuid-Afrika groepsreizen is dat de accommodaties vooraf zijn vastgelegd. Dat scheelt je enerzijds om op zoektocht te gaan en anderzijds weet je zeker dat je op speciale locaties terecht komt. Bij Sable Tours houden ze de groepen klein waardoor ze altijd naar de unieke hotels gaan die je zelf niet snel zou vinden. Ook kunnen ze hierdoor naar afgelegen plekken reizen waar je met een grote bus niet zo snel naartoe gaat.

 

Duur van de vakantie

Afhankelijk van je budget en de tijd kun je een groepsreis indelen naar het aantal weken. Omdat de groep meestal is samengeteld uit onbekende reizigers kan een reis van 4 weken vooraf best intens aanvoelen. Gelukkig houden touroperators altijd rekening met voldoende vrijheden in het programma. Andersom kunnen zij ook groepsrondreizen Zuid-Afrika op maat samenstellen als je met een groep vrienden wil gaan.

 

Nog een laatste tip die we je mee willen geven is met betrekking tot souvenirs. Er bestaat namelijk veel onduidelijkheid over wat je wel en niet mee mag nemen. Check daarom bij de douane wat de regels zijn voor het meenemen souvenirs. Het zou een smet op de vakantie zijn wanneer je nieuwe aanwinst moet achterlaten op Schiphol.