Tips voor je reisbagage

kofferHet kan een heel gedoe zijn om je bagage voor een vakantie mee op sleeptouw te nemen. Want, wat neem je nu precies allemaal mee? En als je wat mee neemt, hoeveel kledingstukken neem je bijvoorbeeld mee? Hoeveel kilo bagage mag er het vliegtuig in en hoe kun je nu het beste je koffer inpakken? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je voor korte of langere tijd naar het buitenland vertrekt.

Op het vliegveld

Over het algemeen gelden bij de meeste vliegmaatschappijen of vliegvelden dezelfde regels. Zo heeft bijvoorbeeld elk vliegveld een maximaal aantal kilo’s wat er mee het vliegtuig in mag. Dat wordt onderverdeeld in bagage dat het ruim in gaat van het vliegtuig en de zogenaamde handbagage. Dat is bagage die je gewoon bij je mag hebben aan boord. Het is slim om voor je reis eventjes op het internet te kijken wat nu precies de regels voor het desbetreffende vliegveld of de vlucht zijn.

Bagageregels

Op het vliegveld gelden ook een strenge voorschriften met betrekking tot de bagage. Gels en vloeistoffen moeten bijvoorbeeld verpakt zijn in een 1 liter zakje dat geheel doorzichtig is. De regels hiervoor zijn erg aangescherpt sinds 9 september 2001. Zorg ervoor dat er geen verboden voorwerpen in koffers verstopt zitten. Twijfel je daarover, dan kun je altijd op de website van de vliegmaatschappij kijken of eventuele voorwerpen niet op een verboden lijst staan.

Uw bagage zelf

Zorg ervoor dat je een koffer hebt van stevig materiaal en deugdelijk merk, bijvoorbeeld Travelbags of KofferOnline. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat koffers zijn voorzien van een label met je gegevens. Zo kunnen koffers altijd nog na verzonden worden, mochten deze zoek raken. Het is namelijk erg vervelend mochten koffers zoek raken en niet meer te traceren zijn. Natuurlijk wil je gewoon op reis gaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de bagage.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door www.kofferonline.nl