Zes tips om met handbagage te reizen

Je ziet ze voortdurend op de luchthaven. Sommige mensen sleuren bagage mee alsof ze nooit meer terugkeren van hun reis. Ja, het is soms moeilijk om te beslissen wat je al dan niet meeneemt op reis. Wordt het warm of krijgen we regenweer? Een of twee paar schoenen? Maar geef toe, niets is zo vervelend als voortdurend een zware handbagage koffer te sleuren tot aan je hotel.

Tip 1: Maak een lijstje
Organisatie is alles. En als je zeker niets wil vergeten, dan maak je beter een lijst van wat je wil mee nemen op reis. Rangschik alles volgens categorie, van kledij tot toiletgerief. Print de lijst af en check alles af wanneer je definitief inpakt. De lijst kan evenzeer handig zijn voor toekomstige reizen.

Tip 2: Denk in lagen
Wanneer je je kleren selecteert, kies dan eerst je favoriete en meest comfortabele kleren. Als je reist dan wil je je goed voelen, nietwaar? Maar vooral, denk in lagen. T-shirt, trui en jas of thermisch ondergoed en een broek die je makkelijk afritst tot short. Koud weer hoeft niet per se een volledige nieuwe outfit te betekenen.

Tip 3: Neem kleren die je makkelijk met de hand wast
Misschien reis je voor een langere periode? Dat hoeft niet meteen tientallen t-shirts te betekenen om mee te zeulen. Kijk welke kleren je het makkelijkst met de hand wast en je hebt een onuitputtelijke bron aan kleren.

Tip 4: Gebruik een roltechniek
Voor kleren die niet makkelijk kreuken kun je ervoor kiezen om je kleren op te rollen in plaats van te vouwen. Het scheelt heel wat plaats.

Tip 5: Draag je zwaarste kleren op weg
Je zwaarste of meest plaats in beslag nemende kleren dragen terwijl je reist naar je bestemming zorgt ervoor dat je meer plaats hebt in je bagage.

Tip 6: Ipad vs boek
Lezen kan een leuk tijdverdrijf zijn maar een boek neemt al snel meer plaats in dan een Ipad.