3 manieren om je trip bij elkaar te sparen

Een vakantie kan best duur zijn. Zeker wanneer je een specifieke reis in je hoofd hebt. Je kan dan immers wel een beetje besparen op de kosten, maar je plan blijft uiteindelijk het uitgangspunt. Daarom is het dus goed om te weten hoe je ervoor zorgt dat je je reis gewoon op een goede manier kunt bekostigen. Bijvoorbeeld door op de juiste manier te sparen. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk. Daarom vind je hier drie manieren waarop je meer succes kunt hebben met sparen.

1 Wees consequent
Wanneer je besluit om te sparen, ga dan ook echt sparen. Dit betekent dat je jezelf dus een doel stelt en je er alles aan gaat doen om dat doel te bereiken. Je geeft dus net een keer toch niet dat geld uit aan nieuwe sneakers. Je koopt ook niet ineens een andere tv. Je zet het geld dat je hebt opzij om te sparen voor je volgende reis. Gelukkig maken veel banken het wat gemakkelijker voor je om het doel voor ogen te houden. Een rekening openen met een specifiek spaardoel bij Moneyou is hier een goed voorbeeld van.

2 Zorg voor regelmaat
Je kunt ook gewoon het sparen als onderdeel van je vaste lasten gaan zien. Geld sparen wordt dan simpelweg één van de posten in je huishoudboekje. Je zet dan iedere maand een vast bedrag opzij. Na twaalf maanden, of eerder, heb je dan het bedrag bij elkaar waarvan je je reis kunt gaan maken. Dit kan je dan al ver van tevoren uitrekenen. Wie bijvoorbeeld iedere maand tweehonderd euro opzij kan zetten heeft 2.400 euro te besteden na een jaar. Daar kan je best een aardig eind mee komen in de wereld.

3 Wees kritisch
Blijkt het lastig om geld opzij te zetten voor een reis? Kijk dan eens kritisch naar je uitgaven. Heb je de kosten van je leven niet gewoon uit de hand laten lopen? Is er bijvoorbeeld niet een abonnement wat je ook wel kunt opzeggen omdat het meer kosten dan resultaat met zich meebrengt? Het geld dart hierdoor vrijkomt is goed in te zetten als spaargeld om een reis mee te kunnen maken na enige tijd. Zeker in het begin zal het voelen alsof je ineens maandelijks overhoudt. Dit is dus ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen.