5 tips voor het maken van leuke ansichtkaarten

Er wordt steeds minder post verstuurd omdat veel communicatie via het internet gaat. En dat is best jammer, want een kaartje krijgen is altijd leuk. Ben jij nog van het kaartjes sturen en vind je het leuk om iemand te verrassen? Dan kun je een kaart kopen in een kantoorboekhandel of een warenhuis. Maar veel leuker is het natuurlijk om je eigen kaart te ontwerpen. Hier zijn wat tips voor het maken van leuke ansichtkaarten.

1. Zelf plakken en knippen

Als je erg creatief bent dan kun je natuurlijk aan de gang gaan met de bekende knipvellen. Mensen die er handig in zijn maken op deze manier de prachtigste 3D kaarten. In de zomer zitten ze al te knippen en te plakken om iedereen in december met een zelfgemaakte kerstkaart te kunnen verrassen. Maar ook als je niet zo crea bea bent zijn er genoeg andere opties.

2. Een eigen foto gebruiken

Je kunt een zelfgemaakte foto gebruiken als ansichtkaart. Die kun je desgewenst zelf uitprinten op een kleurenprinter op speciaal fotopapier. Een dure optie, want fotopapier is vrij duur en ook de inkt van een inkjetprinter is in verhouding duur. Het is dus alleen een optie als je slechts een enkele kaart nodig hebt. Zijn het er meer dan tien dan wordt het al de moeite waard om voor een professionele optie te kiezen.

3. Ansichtkaarten laten drukken

Wil je de hele familie uitnodigen voor een leuk feest, of al je vrienden laten weten dat je verhuisd bent? Dan is ansichtkaarten bedrukken een prima mogelijkheid. Je kunt dan namelijk meteen alle benodigde tekst ook op de kaart laten zetten. Dat scheelt naderhand veel schrijfwerk. Vroeger kocht je voorgedrukte verhuiskaarten of uitnodigingen en daar moest je dan alle persoonlijke info zelf op invullen wat erg tijdrovend was. Nu is dat niet meer nodig.

4. Zelf een ontwerp maken

Als je het leuk vindt kun je zelf een ontwerp maken voor je gedrukte ansichtkaart. Een foto van het nieuwe huis of een foto van de locatie voor een feest kunnen dan eenvoudig op de kaart worden gezet. De achterkant kun je gebruiken voor nadere informatie zoals je nieuwe adres of datum en tijd van het feest. Je kunt op de website van Drukland.nl eenvoudig zelf je ontwerp maken. Eerst maak je een keuze uit het gewenste formaat, variërend van A4 tot verschillende maten in het vierkant. Kies eenvoudig een formaat dat past bij het doel van de kaart.

Denk na over je ontwerp

Voordat je op “bestelling plaatsen” klikt is het verstandig om je ontwerp nog eens kritisch te bekijken. Zijn de gebruikte foto’s scherp en staan er geen ongewenste objecten op. Is de tekst van de kaart foutloos. Laat deze anders voor de zekerheid even door iemand anders nalezen. Klopt de datum van een feest en staat alle informatie zoals het adres op de kaart. Pas als je helemaal tevreden bent stuur je je opdracht naar de drukker.