5 heerlijke eilanden om bij weg te dromen

Wie droomt er van tijd tot tijd nou niet van een vakantie op een idyllisch eiland? Ze hebben een bijzondere aantrekkingskracht en charme waar we allemaal spontaan verliefd op worden. Van de Middellandse Zee tot de Stille Oceaan, een vakantie op een eiland geeft net iets extra’s. Wij zijn er dol op en hebben daarom een top 5 van eilanden samengesteld voor een onvergetelijke vakantie.

1. Seychellen

Misschien wat minder bekend, maar wanneer je de Seychellen bezoekt zul je je begeven in een verborgen paradijs. Gelegen midden in de Indische Oceaan kun je er heerlijk ontspannen. Er heerst over het algemeen een vrij gelijkmatig klimaat met temperaturen van 24 graden in juli en augustus tot de 30 graden in maart en april.

2. Curaçao

Als je op zoek bent naar een bestemming voor een lekkere zonvakantie dan is Curaçao een goede keuze. Tropische temperaturen, wuivende palmbomen, helder blauwe zee en witte stranden. Het blijft een van de favoriete bestemmingen onder de Nederlandse vakantiegangers! Je kunt er fantastisch duiken, snorkelen of simpelweg genieten van de Caribische gastvrijheid die nadrukkelijk aanwezig is. Een leuk feitje: de hoofdstad Willemstad staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Echt een aanrader om te verkennen!

3. Zakynthos

Het Griekse eiland dat misschien niet iedereen kent, maar dat wel steeds bekender wordt. Zakynthos, ook wel bekend als de Bloem van het Oosten, behoort tot de Ionische Eilanden. Dit eiland heeft een subtropisch-mediterraan klimaat met super warme zomermaanden en wat koelere wintermaanden. Indien je besluit om in de komende maanden het eiland te bezoeken, kun je heerlijk wegdromen in de buurt van de zee.

4. Fuerteventura

Fuerteventura is het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het staat ook bekend als de Caribbean van Europa en is dus ideaal voor een zon-, zee en strandvakantie. In twee uur bereik je van het noorden het zuiden van het eiland. Wat ook een plus is, is dat het redelijk dicht bij huis is en ook nog eens betaalbaar! Indien je de wat toeristische plekken wilt vermijden is een trip naar El Cotillo aan te raden. Hier kun je in alle rust genieten bij de kleine haven en op de witte stranden.

5. Mauritius

Ook gelegen in de Indische Oceaan is het tropische eiland Mauritius. Het ligt ten oosten van Madagaskar. Als je een van de luxe resorts aan het strand uitloopt ben je verzekerd van een mooi uitzicht. Zijn jullie meer cultuur- en/of natuurliefhebbers? In de hoofdstad Port Louis zijn de ruïnes van het VOC-fort Frederik Hendrik te vinden. Ook vind je er het duinlandschap Seven Coloured Earths. Een combinatie van luxe, tropische natuur en boeiende cultuur, maakt Mauritius tot een uitstekende vakantiebestemming.

Lekker goedkoop een eiland vakantie boeken? Hou dan websites voor vakantie aanbiedingen (zoals VakantieDealz.nl) in de gaten. Elke dag worden er nieuwe aanbiedingen geplaatst naar heerlijke bestemmingen, waaronder naar heel veel eilanden.