5 plekken waar je geweest moet zijn tijdens je rondreis door Zuid-Afrika

Een rondreis naar Zuid-Afrika is niet iets wat je zomaar even gaat doen. Vaak zijn er vele voorbereidingen voor nodig, maar deze zijn de moeite waard. De voorbereidingen gaan van het boeken van meerdere hotels, tot inentingen voor de reis tot het vinden van de juiste Jeep tijdens een safari. Zuid-Afrika is een bekende vakantiebestemming en dat is ook niet gek. Tijdens je rondreis zal het wel lukken om de Big Five te spotten.

1. Kaapstad

De hoofdstad van Zuid-Afrika is het meest zuidelijke puntje van Afrika. In de tijd van de VOC was Kaapstad een belangrijke verwingspost voor Nederland. Hierdoor zijn nog steeds bepaalde invloeden terug te zien in de stad. Zo is onder andere de taal beïnvloedt door het Nederlands. Een aantal woorden zul je kunnen herkennen van het Nederlands, door het vele taalcontact tussen deze beide landen. In Kaapstad is veel te beleven, waaronder de Tafelberg beklimmen.

2. De Tafelberg

De Tafelberg is het visitekaartje van Kaapstad. De berg is vanaf de hele stad te zien en is meer dan 1000 meter hoog. Het is echter wel verstandig om de berg te beklimmen op een niet bewolkte dag. Dit is vermoeiend door de warmte, maar eenmaal boven loont het wel. Het uitzicht is namelijk veel mooier op een zonnige dag. Daarnaast is het verstandig om tijdens je rondreis naar Zuid-Afrika goed op te letten voor zakkenrollers. Het vooroordeel over zakkenrollers gaat hier niet op, want ook de meest kleine en schattige kindertjes gaan er met je portemonnee vandoor, dus let hier vooral goed op.  

3. Lions head

Naast de Tafelberg is ook de Lions Head in Kaapstad te vinden. Deze berg wordt in het Nederlands ook wel de Leeuwenkop genoemd. De berg is gelegen naast een andere berg, namelijk de Seinheuvel. In de 17e eeuw heeft ons eigen volk de bergen zijn namen gegeven. De bergen werden zo genoemd, omdat de heuvels en het gebied doen denken aan een slapende leeuw. Lions Head is ook een perfecte plek om te paragliden. Dit moet wel goed gepland worden, want helaas kan het dit-moet-ik-nog-doen-tripje afgelast worden bij veel wind.

4. Surfen

Ook de surfliefhebbers komen in Zuid-Afrika aan hun trekken. Er zijn verschillende baaien waar gesurfd kan worden, maar waar je ook les kan krijgen in surfen. Dus ook voor de beginnelingen is er een optie om te surfen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in Jeffreys bay, Plettenbergbay of de Mosselbay.

5. Struisvogels spotten

Een safari plannen is een must do, die je gedaan moet hebben tijdens de trip naar Zuid-Afrika. Er zijn maar weinig plekken waar je zo goed wilde dieren kan spotten als in Afrika. Houd de ramen en deuren gesloten, want de leeuwen willen maar wat graag kijken wat voor bezoekers er langskomen. Als je niet genoeg kan krijgen van de olifanten en neushoorns kun je ook nog een bezoekje brengen aan Oudtshoorn. Dit dorpje staat bekend om de struisvogels. De struisvogels zijn hier zo bekend geworden, omdat in de 17e eeuw veel mensen veren van struisvogels op hun hoeden droegen. Hierdoor ging de handel in struisvogels erg omhoog, waar de bevolking vandaag de dag nog steeds mee bezig is.