Deze 5 sporten moet jij gedaan hebben tijdens jouw backpack vakantie

Was je toevallig van plan om binnenkort op backpack vakantie te gaan? In dat geval zijn er een aantal sporten die je zeker niet mag overslaan. Tijdens een backpack vakantie is alles natuurlijk anders dan je gewend bent. Om te beginnen moet je wennen aan het eten, ten tweede zijn je wekelijkse rondjes in de sportschool verleden tijd. Om toch fit te blijven tijdens je reis, en daarnaast een fantastische ervaring op te doen, zou je onderstaande sporten toch echt eens moeten uitproberen tijdens je backpack vakantie.

Zeilen

Nu hangt het natuurlijk een beetje af van de locatie waar je op vakantie bent, maar anders is zeilen absoluut een aanrader om te proberen. Vanaf het water kun je een landschap op een hele andere manier verkennen. Je ervaart rust in hetgeen wat je doet in een prachtige omgeving, terwijl je daarnaast wel actief bezig bent.

Waterskiën

Ook waterskiën is iets dat je niet meer zal vergeten. Er valt niet zoveel uit te leggen over waterskiën, het is gewoon geweldig om te doen. Waterskiën is een sport waarbij je je echt levend voelt. Daarnaast is het een behoorlijke inspanning, dus ook goed voor je gezondheid. Wie een echte kick wil ervaren tijdens een life action sport, moet het waterskiën eens uitproberen! Zorg wel voor de juiste uitrusting.

Hardlopen

Wanneer je niet op reis bent, loop je thuis misschien wel regelmatig hard. Hardlopen is een simpele doch effectieve manier van sporten. Wanneer je aan het backpacken bent, is hardlopen natuurlijk ook mogelijk! Een makkelijkere manier om te sporten op reis bestaat er niet. Daarnaast ga je er dan natuurlijk op uit in de prachtige omgeving, waardoor je optimaal van de natuur kunt genieten.

Mountainbiken

Als je graag de omgeving vanuit een andere hoek wil verkennen, is mountainbiken zeker een aanrader. Op de fiets leg je natuurlijk in kortere tijd een veel grotere afstand af dan als je bijvoorbeeld gaat wandelen. Hierdoor zie je meer van de natuur. Mountainbiken is super leuk om samen met een gezelschap te doen. Lekker actief bezig zijn en in korte tijd veel zien van de omgeving, wie wil dat nou niet?

Kanoën

Net zoals zeilen, is kanoën uiteraard wel afhankelijk van de locatie. Maar als je aan het backpacken bent in een waterrijke omgeving, is kanoën echt een toffe ervaring. In een kano zit je natuurlijk dicht op het water, waardoor je een intense ervaring beleeft. Bij het kanoën heb je volledig zelf in de hand waar je heen gaat, waardoor je vrij bent om te zien wat jij wil. Kanoën is dus een echte aanrader voor tijdens je backpack vakantie.