Nog geen vakantie geboekt deze zomer? Ga dan voor één van deze unieke rondreizen in Europa!

Een vakantie boeken is altijd lastig. Je wil waarschijnlijk veel dingen doen tijdens je reis, maar daarnaast wil je ook tot rust kunnen komen. Om verveling tegen te gaan, is een rondreis misschien wel de ideale vakantie voor jou! Met een rondreis kom je op vele plekken, waardoor je je ten alle tijden zult vermaken. Hieronder volgen dan ook drie unieke rondreizen in Europa.

Frankrijk

Ben je op zoek naar een speciale vakantie, overweeg dan eens een unieke rondreis door Frankrijk. Om te beginnen is Frankrijk natuurlijk een enorm land, dus volop gelegenheid om rond te trekken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen beginnen in de prachtige stad van de liefde, Parijs. Vervolgens trek je naar de kust en langzaam richting het zuiden, om uiteindelijk de steden Lyon en Bordeaux een bezoekje te brengen. Frankrijk heeft prachtige natuur waar je ultiem kunt genieten. Daarnaast brengt het weer in Frankrijk je onmiddellijk een vakantiegevoel, het is vrijwel altijd zonnig en warm. Houd je van cultuur en historie, ook dan hoef je je absoluut niet te vervelen in Frankrijk! Frankrijk kent een rijke geschiedenis, en ook qua architectuur vind je vele verschillende invloeden terug.

Verenigd Koninkrijk

Wanneer je een rondreis aan wilt gaan met een beetje avontuur, dan is een rondreis door het Verenigd Koninkrijk zeker aan te raden. Het Verenigd Koninkrijk staat vooral bekend om zijn ruige, doch prachtige natuur. Maar ook de cultuur is bijzonder, zo zijn er onder andere bijzondere feestdagen. Zo zou je St. Patricksday eens moeten doorbrengen in Ierland. Ook een Irish pub zou iedereen eens moeten uitproberen. Een bezoekje aan de London Eye kan natuurlijk ook niet missen tijdens een rondreis door het Verenigd Koninkrijk. Wales en Schotland zijn ook heel bijzonder en kennen indrukwekkende landschappen. Kortom, een rondreis door het Verenigd Koninkrijk is een aanrader voor alle reisfanaten.

Oost-Europa

Wie ervan houdt om verschillende culturen te ontdekken, is in Oost-Europa absoluut aan het juiste adres. Oost-Europa is in niets te vergelijken met West-Europa. Het is ruiger, uitdagender en misschien hier en daar iets minder geavanceerd dan wij gewend zijn. Hier staat tegenover dat het landschap je hoe dan ook versteld zou laten staan. Ook kent dit gebied een zo’n rijke geschiedenis, dat je tijdens je rondreis waarschijnlijk nog niet eens een kwart hiervan mee krijgt. Doordat de bewoners in het verleden zoveel hebben meegemaakt, weten zij hoe het is om slecht behandeld te worden. Hierdoor zijn ze erg vriendelijk en vooral behulpzaam naar mensen van buitenaf. Qua budget doe je het in het Oostblok ook goed, het is zeker aan te raden voor een low-budget vakantie. Daarnaast zijn er prachtige steden te vinden in Oost-Europa, denk bijvoorbeeld eens aan Praag, Boedapest en Sofia. Kortom, voor wie houdt van cultuur en historie en daarnaast een beetje avontuur wil; een vakantie naar Oost-Europa is een absolute aanrader.