De 6 leukste vakantielanden van Europa

Kamperen in Europa is voor veel mensen de ultieme manier van vacatie vieren. Misschien deed je het al als tiener, samen met vrienden of vriendinnen naar een camping in Nederland of wie weet naar het buitenland. Bij veel mensen is de liefde voor kamperen altijd gebleven. Ieder jaar trekken ze er weer enthousiast op uit met de tent of de caravan voor een heerlijke vakantie. Dit zijn de zeven leukste vakantielanden om een kampeervakantie door te brengen.

1. Frankrijk

Kampeerland bij uitstek is nog steeds Frankrijk. Ga je campings zoeken in Europa dan kom je al snel in Frankrijk uit. Veel mensen runnen er een privé camping met slechts een beperkt aantal plaatsen. Hieronder zijn ook veel Nederlanders. Dus als je geen zin hebt om veel Frans te praten kun je vaak ook terecht op een camping waar ze je ook in het Nederlands gewoon verstaan.

2. Italië

Kamperen aan het Gardameer is voor veel Nederlanders nog steeds het toppunt van genieten. Ook al moet je er dan wel een lange autorit voor over hebben en beland je in het hoogseizoen gegarandeerd in de file omdat je lang niet de enige bent die naar zonnig Italië wil. Maar eenmaal gearriveerd kun je heerlijk genieten van het strand en het water. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, ze kunnen veilig zwemmen en in het water spelen aan het meer.

3. Duitsland

Duitsland staat ook al vele jaren in de top vijf van meest favoriete vakantielanden voor Nederlanders. De belangrijkste reden is dat je vakantiebestemming niet ver weg ligt. Je kunt er in vrijwel alle gevallen in één dag rijden naartoe en dat vinden veel vakantiegangers prettig. Kamperen in het Harzgebergte of in Beieren staat garant voor een heerlijke vakantie.

4. Luxemburg

Kamperen in de Ardennen is een echte aanrader. Je kunt er prachtige wandelingen maken of er met de fiets of mountainbike op uit trekken. Je vindt er prachtige groene bossen waar je eindeloos kunt verdwalen. Daarnaast kun je heerlijk winkelen in Luxemburg Stad of in Clervaux. Wil je een camping boeken in Luxemburg dan kun je dit heel gemakkelijk online regelen.

5. Spanje

Wanneer je een vakantie wilt met gegarandeerd zon dan is Spanje jouw bestemming. Het is natuurlijk wel wat verder weg. Maar als je met de auto gaat en je boekt onderweg een overnachting in Frankrijk dan is het heel goed te doen. Je vindt in Spanje langs de kust van de Middellandse Zee prima campings waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. En op een enkele onweerstoring na is het er vrijwel het hele jaar mooi weer.

6. Oostenrijk

Oostenrijk is een favoriet vakantieland vanwege de goede kans op mooi weer en de gemoedelijke sfeer. De Oostenrijkers staan bekend om hun gastvrijheid. Je kunt in de Oostenrijkse Alpen prima campings vinden waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Vooral de regio Tirol is erg populair als vakantiebestemming.