7 Tips voor het boeken van een vakantiehuis in Nederland

Voor een leuke vakantie, ook in het winterseizoen, hoef je echt niet perse naar het buitenland. Ook in Nederland kun je in de kerstvakantie prima terecht. Je kunt bijvoorbeeld een vakantiewoning huren in één van onze prachtige provincies. We geven je graag wat tips waar je op moet letten als je een vakantiehuis wilt huren in Nederland.

1. Bekijk het ruime aanbod

Voordat je gaat boeken is het verstandig om het ruime aanbod aan vakantiehuisjes. Er is heel veel keuze dus je kunt je wensen hier prima bij laten meewegen. Met hoeveel mensen ga je op vakantie, wil je naar de kust, naar een Waddeneiland of naar de Veluwe, het kan allemaal.

2. Vergelijk de prijzen

Vakantiewoningen zijn te huur voor uiteenlopende bedragen. Natuurlijk bepaalt de prijs in wat voor soort vakantiehuis, bungalow of vakantievilla je terechtkomt. Je kunt voor een heel scherpe prijs al een leuk vakantiehuisje boeken voor twee personen. Wil je meer comfort of is het gezelschap groter dan zullen de kosten uiteraard hoger zijn.

3. De hond mee op vakantie

Wil je je hond meenemen op vakantie? Bij veel vakantiehuizen in Nederland staat vermeld of dit wel of niet is toegestaan. Let hier wel op of informeer vooraf bij de verhuurder. Het zou immers jammer zijn als bij aankomst blijkt dat de hond niet welkom is. Soms betaal je voor het laten logeren van een hond een toeslag vanwege extra schoonmaakkosten.

4. Boek op tijd

Sommige vakantiewoningen of bepaalde locaties zijn erg populair. Wil je verzekerd zijn van een vakantiewoning, boek deze dan ruim op tijd. Vooral vakantiehuizen aan de kust zijn erg populair. Dus wil je dat leuke vakantiehuis in Zeeland graag reserveren, doe dit dan zo vroeg mogelijk zodat je zeker weet dat je niet achter het net vist.

5. Vakantie met de kinderen

Als je kinderen hebt dan gaan die wellicht mee op vakantie. Boek in dit geval een vakantiehuis in een omgeving of op een park waar ook voor de kinderen genoeg te doen is. Houd er rekening mee dat het weer kan tegenvallen. Een overdekt zwembad of een overdekte speeltuin kunnen dan uitkomst bieden tegen de verveling.

6. Boek bij een betrouwbare verhuurder

Natuurlijk wil je geen problemen bij het huren van een vakantiewoning. Daarom is her verstandig om een vakantiehuis te huren van een betrouwbare verhuurder. Sommige huizen worden verhuurd via een overkoepelend orgaan zoals Belvilla. Dit geeft extra zekerheid. Boek je rechtstreeks bij de eigenaar, maak dan goede afspraken en zorg dat deze op papier staan of per mail worden bevestigd.

7. Ontvlucht de kerstdrukte

Steeds meer mensen hebben geen zin in een traditionele kerstviering met een viergangendiner en cadeautjes onder de kerstboom. Wil jij deze traditie ook overslaan? Boek dan een vakantiewoning in Nederland waar je de kerstdagen en de jaarwisseling in alle rust kunt doorbrengen. Geen verplichtingen bij de familie, geen geknal van vuurwerk, je kunt als herboren aan het nieuwe jaar beginnen.