7 Tips voor een zonvakantie in Europa

Wil je in Europa tijdens je vakantie genieten van warmte en zon, maar weet je niet precies waar je heen zou kunnen gaan? We geven je hier zeven tips om binnen Europa optimaal te genieten van een heerlijke zonvakantie.

Tip 1: De Canarische Eilanden

Hoewel de Canarische Eilanden voor de kust van Afrika liggen, worden ze als autonome regio van Spanje tot Europa gerekend. Bekende eilanden zijn Fuertaventura, Lanzarote en Tenerife. Dankzij het subtropische klimaat op deze vulkanische eilandengroep kun je het hele jaar door genieten van zomerse temperaturen van ongeveer vijfentwintig graden en veel zon. De stad Las Palmas op Gran Canaria heeft volgens een Amerikaanse universiteit zelfs het beste klimaat ter wereld.

Tip 2: Cyprus

Het mediterrane klimaat van het eiland Cyprus zorgt voor zachte winters en heerlijke warme zomers. Het hele jaar door heeft Cyprus veel zon en de lange geschiedenis van dit eiland maakt dat je hier genoeg mooie bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Tip 3: Malta

Malta ligt nog geen drie uur vliegen van Nederland en heeft een heerlijk warm klimaat. Ideaal om even aan een winterdip te ontsnappen en perfect om in de zomer te genieten van gegarandeerd warme temperaturen. Een groot voordeel van deze voormalige Engelse kolonie is dat hier nog steeds veel Engels wordt gesproken, dus je hier verstaanbaar maken is niet moeilijk.

Tip 4: Napels in Italië

De indrukwekkende stad Napels ligt in de zuidelijke punt van de Italiaanse “laars”. Het hele jaar door komt de middagtemperatuur niet onder de tien graden en in de zomer heb je vrijwel iedere dag tien uur zon. De stad zelf is een bezoek meer dan waard, en je kunt ook een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Pompeï of Herculaneum.

Tip 5: Istrië in Kroatie

De prachtige groene Kroatische kuststreek van Istrië is alleen al door de heerlijke temperaturen het bezoeken waard. Van april tot en met oktober heb je hier veel zon en temperaturen die kunnen oplopen tot tegen de dertig graden.

Tip 6: Sunny Beach in Bulgarije

Sunny Beach is een kustgebied in Bulgarije dat langs de Zwarte Zee ligt. Het is een populaire vakantiebestemming voor Europeanen en Russen, mede doordat het weer van april tot en met augustus zeer aangenaam is met weinig neerslag en veel zonneschijn.

Tip 7: Andalusië in Spanje

De regio Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en heeft alles wat liefhebbers van zon, zee en geschiedenis zich kunnen wensen. Langs de Middellandse Zee vind je bekende badplaatsen als Marbella en Torremolinos, en landinwaarts vind je prachtige Moorse bouwwerken in onder meer Granada en Cordoba. Met temperaturen in de zomer van meer dan dertig graden, is Andalusië een topbestemming voor zonaanbidders.