Groningen: voor ieder wat wils!

Je hoeft Nederland niet uit om een zomervakantie door te kunnen komen. Hoewel het in Nederland niet altijd zonnig en droog is, heeft ons land verschillende fraaie plekken te bieden. Een van deze plekken is Groningen, een provincie die voor ieder wat wils biedt! Daarbij is het in de provincie Groningen relatief voordelig om een recreatiewoning te huren, door het beperkte toerisme in de provincie. Wanneer u een bezoek aan Groningen brengt zult u naast de Groningse bevolking zelf voornamelijk veel Duitse of Deense toeristen tegenkomen, door de gunstige ligging van Groningen ten opzichte van Duitsland en Denemarken.

Pak de fiets voor een van de vele fietsroutes

Aan de noordzijde van de provincies grenst Groningen aan de Waddenzee, waarlangs prachtige fiets- en wandelroutes lopen. U kunt over de dijk van de Eemshaven richting Lauwersoog fietsen, waarbij u voortdurend parallel aan de rustlijn blijft fietsen. Rond Uithuizermeeden zult u het noordelijkste punt van Nederland treffen, wat aangegeven staat met een fraai beeld. Ook Noordpolderzijl, wat het kleinste haventje van Nederland is, komt u voorbij wanneer u een van de fietsroutes langs de noordkust fietst. Dit haventje beschikt over een klein, oud bruin café waar u kunt genieten van een hapje en een drankje.
Voor het vinden van een leuk vakantiehuis in Groningen is het zoeken op internet de snelste manier. In de verschillende regio’s van deze provincie zijn schitterende accommodaties te vinden.

Eenmaal in Lauwersoog aangekomen treft u een fraaie flora en fauna, gecombineerd in verschillende bossen, moerassen en een klein strandje. Rond Lauwersoog worden verschillende recreatiewoningen verhuurd, omdat dit een prima uitvalsbasis is om de provincie Groningen beter te leren kennen. Ook kunt u vanuit Lauwersoog oversteken naar Schiermonnikoog, wat een van de Nederlandse Waddeneilanden is.

Bezoek de stad Groningen

Naast het fraaie landschap wat de provincie Groningen u biedt, is ook de stad Groningen zelf een bezoek waard. Deze relatief kleine provinciehoofdstad biedt een gezellig centrum, verschillende soorten winkels en tal van cafés en restaurantjes. Het feit dat Groningen een van de populairste studentensteden van Nederland is maakt de stad des te gezelliger. Zeker in de zomer zitten de terrasjes in het centrum vol met studenten die genieten van een drankje tussen het leren van tentamens door.

Op internet vindt u de verschillende recreatiewoningen die in provincie Groningen te huur worden aangeboden. U kunt ook kiezen voor een vakantiewoning op een van de vakantieparken in de provincie.