Alles over het aanvragen van de ESTA

Reis je naar Amerika? Dan heb je een reistoestemming nodig, ook wel het ESTA genoemd. Zonder het ESTA is het niet mogelijk om naar Amerika af te reizen.

Wat is een ESTA?

Het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een reistoestemming welke elektronisch gekoppeld is aan je paspoort. Bij het inchecken kunnen ze meteen al zien of je in het bezit bent van een geldige ESTA.

Waar kan ik de ESTA aanvragen?

Deze kun je uitsluitend online aanvragen. Je kunt het ESTA indienen bij eVisa Application Services. eVisa is een servicebureau die bemiddelt bij het aanvragen van het ESTA. Zij hebben ingebouwde controles op het aanvraagformulier waardoor de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Daarnaast controleren zij elke aanvraag handmatig en nemen contact op met de klant bij onduidelijkheden. Zij sturen het document altijd per e-mail, en tegen een kleine meerprijs ook per post. Heb je vragen, neem dan contact op met de Nederlands sprekende klantenservice die zij bieden. Zij zijn zowel telefonisch als per e-mail of chat te bereiken.

Wat heb ik nodig bij de aanvraag?

  • Paspoort
  • Eventuele verblijfgegevens
  • Werkgevergegevens
  • Gegevens van een nood contactpersoon
  • Betaalpas

Hoe werkt het?

Door middel van het invullen van een online aanvraagformulier vraag je het ESTA aan. Heb je alles ingevuld, dan kun je de aanvraag betalen middels: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro. Zodra de aanvraag binnenkomt wordt de deze verwerkt en zodra er een status bekend is, sturen zij uw ESTA per e-mail toe. Het Amerikaanse CBP mag 72 uur doen over de beoordeling van je aanvraag. Het kan dus 72 uur duren voordat je een e-mail met goedkeuring ontvangt.

Bekijk hier de uitleg video

Waar moet ik op letten?

Het is heel belangrijk dat de gegevens van je paspoort exact overeen komen met wat er op het ESTA staat. Met name het paspoortnummer is van cruciaal belang. Wanneer hier een typefout in zit, is de ESTA niet elektronisch gekoppeld aan je paspoort en kun je niet reizen. Waar ook op gelet moet worden is dat de letter ‘O’ niet voorkomt in het Nederlands paspoortnummer. Dit moet te allen tijde het cijfer ‘0’ zijn.

Hoeveel betaal ik voor een ESTA?

Wat kost een ESTA zal je je ongetwijfeld afvragen. Bij eVisa betaal je, ongeacht de wisselkoers, in totaal €25,- voor elk in te dienen ESTA (per persoon). Daarbij betaal je de prijs van de ESTA ,zoals deze wordt bepaald door de Amerikaanse overheid en is vastgesteld op $14,- (USD). Voor de servicekosten  betaal je €12,- per aanvraag. Het ESTA wordt afgerekend in euro’s. Je betaalt dus geen extra koersopslag en je hoeft niet om te rekenen van dollar naar euro. Het is mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen als je aangeeft dat de aanvraag met spoed verwerkt moet worden en je vertrekdatum binnen 3 dagen ligt. Hiervoor betaald u niets extra. Uw aanvraag wordt dan met voorrang verwerkt, echter kan er geen garantie gegeven worden dat uw ESTA dezelfde dag goedgekeurd wordt als u bijvoorbeeld extra gescreend moet worden door het Amerikaanse CBP.