De hot spot van het moment: Indonesië

Indonesië

Indonesië is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot één van de populairste vakantiebestemmingen. Indonesië staat onder andere bekend om zijn prachtige natuur, de leuke lokale dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan en de rust die de eilanden met zich meebrengt. Om al deze ervaringen van de eilanden in één keer af te vinken, kun je een rondreis Indonesië boeken. Zelfs bij een rondreis, wordt het nog moeilijk om alle hot spots te bezoeken. Daarom hier een overzicht van de plekken die je niet mag missen!

Bukit Lawang

In Noord-Sumatra bevindt zich Bukit Lawang. Deze plaats ligt midden in de jungle. Dit is niet zomaar een jungle. Deze jungle is samen met nog maar één andere jungle in Indonesië het leefgebied van de orang-oetang. Je kan tijdens je trip dus in levende lijve orang-oetangs spotten. Hierbij heb je de mogelijkheid om een meerdaagse tour te boeken, waarbij je dus ook zult overnachten middenin de jungle. Zo beleef je de prachtige natuur die Sumatra te bieden heeft, van heel dichtbij!

Borobudur

Wil je nou echt even een dagje cultuur snuiven, dan is de Borobudur echt een aanrader. Het is gelegen in centraal Java en is boeddhistisch heiligdom. Het wordt ook wel gezien als de bekendste tempel van Indonesië en is een magisch bouwwerk om te zien. Omdat de Borobudur zo populair is, zijn er veel mensen die deze tempel bezoeken van zowel binnen- als buitenland. Houd je zelf nou niet zo van uren in de rij staan? Dan raad ik je aan om heel vroeg op te staan en de tempel dan te bezoeken. Zelfs dan zullen er nog steeds wel meerdere bezoekers zijn, maar het bespaart je toch enkele uren in de rij. Bovendien ligt de Borobudur vlakbij de Merapi. Dit is een vulkaan in Indonesië, die ook het meest actief is. Na je vroege bezoek aan de gigantische tempel, kun je vervolgens hier nog een stop maken wat ook zeker de moeite waard is.

Borobudur

Mejangan

Dit eiland mag ook niet ontbreken tijdens je vakantie Indonesië. Menjangan is een klein eilandje dat ten noordwesten van Bali ligt. Het is voornamelijk bekend om zijn duikgebied. Tijdens het duiken zul je diverse vissoorten tegenkomen en zullen de felle kleuren van het koraal je ogen versteld doen staan. Naast de dieren onder water, wonen er een flink aantal herten op het eiland. Dit komt mede doordat het eiland, op een paar monniken na, onbewoond is. Tijdens je wandeling over het eiland zul je de dieren ongetwijfeld tegenkomen.

Al met al, zijn dit drie bestemmingen in een notendop die je zeker niet mag missen. Elke bestemming heeft weer zijn eigen unieke natuur en sfeer, waardoor geen enkele ervaring hetzelfde zal zijn.