Backpacking Noord-India

Noord-India “Rajasthan” is magisch mooi en heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur en natuur. De hoofstad van “Rajasthan” is Jaipur, de roze stad genoemd omdat de huizen allemaal in het roze geschilderd zijn.

Bezienswaardigheden
New-Delhi: Hier zeker een bezoekje brengen aan de kruidenmarkt en de grote overdekte markt. Jaiselmer in de woestijn: Tip: kamelentocht in de woestijn en bereiding maaltijd door gids. Agra: Waar de Taj Mahal staat. Vergeet hier zeker ook niet het Fort van Agra te bezichtigen.Varanasi: De “heilige stad” – De “doden”rituelen aan de Ganges zijn zeker een bezoekje waard. Jaipur: Het Paleis der Winden is een aanrader om te bezichtigen.

Klimaat
India heeft verschillende klimaatzones. Het klimaat hangt af van waar je bent en wanneer je er bent. In de woestijn is het heel warm en droog. Meer naar de kust is het dan weer vochtig warm.

Eten en drinken
Het eten is zeer lekker in India. De Indische schotels bestaan vooral uit aardappelen, granen, groenten, specerijen en verse kruiden. De meeste schotels zijn vegetarisch.Wel opletten want sommige shotels zijn echt pikant. Van rijstschotels tot curries, van Tandoories tot Paneer, iedereen vindt wel iets naar zijn zin.Rundsvlees is moelijk te vinden aangezien de koe wordt beschouwd als heilig dier. Alcohol en/of bier is ook niet zo gemakkelijk te vinden, zeker niet in Hostels. Alhoewel als je er vriendelijk achter vraagt dan gaan ze voor jou achter bier.

Slapen
India heeft ontzettend veel hostels, hotels, kamers waar je kan slapen. In de Trotter staan er al een aantal vermeld. Ook via het internet kan je van tevoren al een kamer boeken. De prijzen zijn afhankelijk van wat je zoekt.

Openbaar vervoer
Treinen: de trein is altijd een beetje reizen. Vergeet niet dat het soms wel ettelijke uren duurt voor je van A naar B kunt reizen. Als het echt verre afstanden zijn kan je beter de nachttrein nemen. Vliegtuigen: Voor weinig geld kan je ook binnenlandse vluchten nemen. Er zijn redelijk veel luchthavens in India. En de vluchten zijn meestal op tijd. Rondtoeren in de stad: In New-Delhi is de metro het meeste aangewezen, voor de andere steden kan je een auto-riskaw + chauffeur huren voor een dag. Het kost bijna niets en je hebt er een gratis gids bij.