IJsland: bijzonder mooi

Aan de rand van de Noordpool ligt een bijzonder mooi eiland: IJsland. IJsland staat misschien niet bij iedereen in de top 5 van landen waar je ooit naartoe wilt, maar IJsland verdient daar zeker wel een plaats.

Natuur

Dé trekpleister van IJsland is de natuur. Papegaaiduikers, geisers, gletsjers en het noorderlicht: stuk voor stuk prachtige natuurfenomenen die je echt gezien moet hebben. Omdat IJsland zich bevindt op een zogenaamde geologische hotspot, zijn er diverse actieve vulkanen te vinden.

Bezienswaardigheden

Niemand zal IJsland verlaten zonder diep onder de indruk te zijn van dit wonderschone land. Er is enorm veel te doen, denk aan: walvisspotten, een bezoek aan de grootste waterval van Europa, de Dettifoss en baden in het geothermisch verwarmd zeewater van de Blue Lagoon.

Vervoer

Het moge duidelijk zijn dat IJsland bereikt wordt per vliegtuig. Om IJsland binnen te komen is voor Nederlanders een Identiteitskaart voldoende. Eenmaal op het eiland kan er op diverse manieren gereisd worden. Er gaan binnenlandse vluchten, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van bus, taxi, fiets of een huurauto.

Klimaat

De zomers op IJsland zijn met gemiddelden van 14 graden koel, maar de winters zijn met gemiddelden van -3 graden niet extreem koud. Het piekseizoen waarin alles geopend is is tussen juni en september.