Bestemming: Bali

Op zo’n 14 vliegen vanaf Amsterdam ligt een paradijs en niet alleen voor surfers en pas getrouwde stelletjes. Bali is een prachtig eiland met adembenemende vergezichten en bezienswaardigheden.

Locatie

Bali is één van de mooiste eilanden van de Indonesische archipel waarvan de hoofdstad Denpasar gelegen is in het zuiden. De internationale luchthaven Ngurah Rai ligt ook in het zuiden evenals de populaire badplaats Kuta. Hier is het zuiden van Bali ook gelijk het drukst bezochte gebied met lange stranden, grote resorts en een druk nachtleven. Voor natuurliefhebbers is het rustige en wat ruigere noorden een aanrader.

Verblijf

De meeste vakantiegangers op Bali verblijven in één van de vele hotels en/of resorts in of rondom Kuta. Deze lopen uit een van een bed&breakfast tot de meest luxueuze accommodatie mogelijkheden. Het is maar net waar je wens (en je budget) naar uit gaat.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bali is een internationale surfspot, waar ook beginners het surfen kunnen leren door te lessen bij één van de vele surfscholen in Kuta. Snorkelen en duiken zijn ook populaire bezigheden en uiteraard is het mogelijk om je duikbevret te halen. Voor wie zoveel actie niet hoeft zijn er op het hele eiland bijzondere Hindoestaanse tempels te vinden. Ook is het dorpje Ubud een bezoekje waard; het staat bekend om zijn prachtige houtsnijwerk en schilderkunst. Ook zijn er dans- en muziekvoorstellingen. Een populaire attractie is het het Ubud Monkey Forest dat ruim 300 apen huisvest. Voor kinderen is een bezoekje aan het Bali Bird Park een goed alternatief.