Bezoek Palermo: de hoofdstad van Sicilië

Palermo is de chaotische en sfeervolle hoofdstad van Sicilië. De stad heeft een rauw randje, maar wie daardoorheen kijkt wordt beloond met veel prachtige bezienswaardigheden en een levendige cultuur. Palermo is zeker een bezoek waard. Wel kan je het beste goed voorbereid zijn als je naar Palermo gaat, zodat je de mooie bezienswaardigheden van de stad weet te vinden.

Mooie architectuur

De stad is een pareltje voor de architectuur liefhebbers, want er zijn erg veel verschillende bouwstijlen te vinden. Bezoek eens de Palazzo dei Normanni, een prachtig koninklijk paleis gebouwd in de renaissance stijl. Of ga naar de San Giovanni Degli Ereminit kerk, deze kerk is deels door arabieren gebouwd en dat zie je duidelijk terug in de stijl. Zo heeft het strakke rechte vormen en ronde koepels. Een andere aanrader om te zien is de Santa Maria dell’Ammiraglio, een schitterende kerk uit het jaar 1143 waarvan in de architectuur verschillende stijlen te ontdekken zijn. Griekse, Aziatische, Normandische en islamitische details wisselen elkaar af.

Cultuur in Palermo

Naast prachtige architectuur is er ook veel cultuur te vinden in Palermo. Zo zijn er geweldige kunst galerijen als Galleria d’Arte Moderna. En in Palermo vind je de grootste opera van heel Italie, het Teatro Massimo. Een geweldige plek om een een ballet of operavoorstelling mee te maken.

Eten en drinken

Ook kan je in Palermo heerlijk eten en drinken. Drink wijn in een van de chique bars, of bezoek een van de sfeervolle markten. Er zijn genoeg goede restaurants te vinden en zelfs op straat kan je heerlijk eten! Geniet van echt Italiaans street-food als arancini ( gefrituurde rijstballetjes) of panelle ( gefrituurd kikkerwertenmeel).

Buiten de stad

Buiten de stad is er nog meer te doen, geniet bijvoorbeeld op het schitterende strand van Palermo: Mondello. Dit strand heeft wit zand en de zee is hier prachtig azuurblauw. Je kunt Mondello met de bus vanuit Palermo bereiken. Wil je iets actievers doen? Beklim dan de Monte Pellegrino, een berg van 600 meter vlak naast de zee. Eenmaal aan de top kan je genieten van het geweldige uitzicht.

Slapen in Palermo

De populairste accommodatie in Palermo is een bed & breakfast. Slaap bij de locals, en leer echte Italianen kennen. Dit is ook nog eens een goede budget optie. Maar mocht je liever in een luxe hotel slapen, dan is er ook genoeg aanbod in Palermo.