Thailand, het land van de Glimlach

Het land van paleizen en gouden tempels, waar felgekleurde oranje monniken ronddwalen. Daarnaast is Thailand het land van kleurige bergstammen, ongerepte jungle en witte zandstranden en uiteraard het bekende nachtleven. Wat dacht u ervan om in een bootje over een drijvende markt te varen? Genieten van wuivende palmen op parelwitte zandstranden, of een echte Thaise massage. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, in Thailand kunt u het allemaal vinden. Maak kennis met met alles wat u maar wilt weten voor uw vakantie, over het land van de glimlach: Thailand. Als u naar Thailand op vakantie gaat, vergelijk dan alle reisaanbieders. Betaal zo nooit teveel voor een last minute naar Thailand! Voor een vakantie naar Thailand kunt u diverse excursies boeken en zelf uw programma voor uw reis samenstellen inclusief bijvoorbeeld vliegtickets naar Bangkok. Een rondreis door Thailand is ideaal voor iedereen die in korte tijd graag zoveel mogelijk van Thailand wil zien. Boek daarom een georganiseerde rondreis door Thailand met voldoende vrijheid, inclusief een ervaren gids. Geniet van het land van de glimlach.. Ontdek Thailand.

Het klimaat in Thailand

Thailand kent een heel ander klimaat dan wij in Nederland gewend zijn en geef daarom uw lichaam ook even de tijd om te acclimatiseren. Om uw lichaam aan de warmte te laten wennen, wordt geadviseerd de eerste paar dagen rustig aan te doen en veel te drinken. Veel drinken tijdens uw verblijf in Thailand wordt sowieso aangeraden.
Door transpiratie verliest u ook belangrijke stoffen en het is daarom van belang om af en toe wat extra zout tot u te nemen door bijvoorbeeld iets zouts te eten. Mocht u slapjes worden / blijven dan is het verstandig om een zoet/zout oplossing te nemen die u vanuit huis kunt verkrijgen bij de drogist/apotheek. Dit om eventuele uitdroging te voorkomen. De UV-straling in Thailand is zeer hoog, dus er wordt geadviseerd om een hoge factor zonnebrandcrème op te smeren evenals het dragen van een hoed/cap om een zonnesteek tegen te gaan.

Er zijn 3 seizoenen in Thailand. De zomer valt van maart tot juni, de regenperiode van eind juni tot oktober en de winter van november tot maart. Thailand is een tropisch land, dus ook de wintermaanden zijn warm, m.u.v. de berggebieden waar het een stuk koeler kan zijn. In de regenperiode valt er lang niet elke dag regen. Wanneer het regent zijn dit meeste korte, hevige buien. Het hoogseizoen valt in Thailand van december tot maart. Wilt u dus in het regenseizoen gaan kamperen of in een slaapzak rondreizen? Geen goed idee.