Camper huren in Amerika: hier moet je op letten

Een van de meest populaire manieren voor toeristen om Amerika te ontdekken is rondreizen met een camper. Er zitten veel voordelen aan een camperreis Amerika. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het opzetten van de tent, ben je minder kwetsbaar voor weersinvloeden en kun je snel kilometers afleggen. Staat een camperreis door Amerika op jouw bucketlist? Bekijk dan alvast deze informatie voor het huren van de camper.

Type campers

Voor je reis door Amerika kun je diverse typen campers huren. De meest gehuurde campers zijn C-class campers, maar je kunt ook een B-class camper of een A-class camper huren. De C-class campers hebben een tweepersoonsbed boven de bestuurderscabine en zijn te huren in diverse groottes die worden uitgedrukt in foot. 22 feet bijvoorbeeld is een camper van ongeveer 6,60 meter lang.

B-class campers zijn als het ware omgebouwde busjes die gebruikelijk tot 19 feet lang zijn. Deze worden niet snel verhuurd, maar zijn wel prettig voor stelletjes aangezien het benzineverbruik lager kan zijn dan bij een C-class camper.

A-class campers zijn enorme bussen van 32 tot 45 feet die een hoop luxe en comfort bieden. Het nadeel van deze grote bussen is dat je er niet overal mee kunt komen en dat het vinden van een parkeerplek vaak een hele opgave is.

Prijzen

De prijzen voor het huren van een camper worden vaak per nacht uitgedrukt. Vaak is er een basisverzekering bij inbegrepen, maar het is ook verstandig om te kijken naar een aanvullende rechtsbijstandverzekering aangezien je in Amerika snel kan worden aangeklaagd. De preparation kit (rijklaar maken van de camper) en transfer zitten meestal bij de prijs inbegrepen.

Houd er rekening mee dat het duurder is als je een camper terugbrengt op een andere plek dan waar je hem hebt gehuurd en dat je vaak minimaal 25 jaar oud moet zijn om er een te mogen besturen zonder extra kosten. Bekijk vooraf goed de voorwaarden, zodat je tijdens de reis niet voor verrassingen komt te staan. Geniet optimaal van je camperreis door Amerika!