De voorbereidingen voor je trip

kofferHoera, het is bijna vakantie! Natuurlijk wil je optimaal kunnen genieten van je trip en echt even tot rust kunnen komen. Dat gaat het beste als je zeker weet dat alles goed geregeld is en dat je thuis alles netjes hebt achtergelaten. Vergeet onderstaande punten niet voor je op reis gaat en je vakantie is gegarandeerd een stuk meer ontspannen!

Week van tevoren

Begin een week voordat je vertrekt met het maken van een paklijst. Bedenk wat je mee wil nemen, was kleren die ingepakt moeten worden en koop eventueel nog zonnebrand of andere zaken die je nodig hebt. Check of je paspoort nog geldig is, zo niet, vraag dan nog snel een nieuwe aan bij je gemeente (eventueel met de spoedprocedure, informeer bij de aanvraag naar de precieze levertijden).

Ook moet je de reis naar het vliegveld regelen. Wil je gebracht worden, neem je een taxi, openbaar vervoer of ga je met eigen vervoer? In dat geval is het handig uit te zoeken waar je kan parkeren bij het vliegveld of trein. Bij Schiphol kun je bijvoorbeeld bij Eazzypark parkeren. Hou in elk geval voldoende rekening met vertragingen, files et cetera. Liever iets te vroeg op het vliegveld dan je vliegtuig missen!

Dag van tevoren

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen kun je tegenwoordig 24 uur van tevoren inchecken. Dit heeft veel voordelen: je kan je eigen stoel(en) alvast kiezen en hoeft op het vliegveld alleen nog maar je bagage af te geven. Vergeet in dat geval niet de tickets te printen.

Pak je koffer en handbagage in en bedenk of het eventueel nog nodig is geld te wisselen. Zeker voor de eerste dag is het prettig als je wat contanten bij je hebt en niet meteen op zoek hoeft naar een pinautomaat. Zorg dat de prullenbakken geleegd zijn, eventueel natte spullen uitgehangen zijn, alle deuren en ramen op slot…en vergeet niet te genieten! Goed reis!