Overweldigende luxe in Bodrum

Als men denkt aan luxe vakantiebestemmingen komen vooral oorden als de Malediven, de Caraïben en andere verre bestemmingen als eerste naar voren. Echter kan men dichter bij huis ook genieten van grote luxe in combinatie met heerlijk weer. Waar dat kan? Bodrum, Turkije.

Mandarin Oriental Bodrum

Het gloednieuwe hotel Mandarin Oriental Bodrum is gebouwd op een stuk grond van wel 60 hectare. Daarnaast ligt het verstopt tussen de olijfbomen en pijnbomen waardoor een rustige vakantie gegarandeerd wordt. Naast de heerlijke rust wordt men hier ook verwend door een grote hoeveelheid luxe. Zonnen op één van de twee privéstranden, zes heerlijke restaurants en grote villa’s voorzien van veel comfort zoals bijvoorbeeld een gigantisch zonneterras zijn drie ingrediënten die samen een geweldige vakantie verzorgen. In de wellnessruimte vindt u sauna’s, een binnenzwembad, een meditatieruimte en zelfs een kapsalon.

Vermaak

Het zwembadencomplex van dit hotel is ruim opgezet en biedt de hotelgasten ook genoeg ruimte om vanuit de luie (lig)stoel van de zon te genieten. Ook op het gebied van watersport heeft Bodrum veel te bieden. In de vele baaien in de buurt van dit hotel zijn tal van watersportmogelijkheden. Voor golfliefhebbers zijn er in de omgeving maar liefst twee golfbanen.

Omgeving

Het hotel ligt aan de noordkust van het schiereiland van Bodrum waardoor men er een minuut of twintig over doet om het centrum van de stad Bodrum te bereiken. Hier zijn verschillende musea te bezoeken alsook middeleeuwse opgravingen en muren. Nog niet zo lang geleden stond Bodrum bekend als stad voor de jonge jet-set van Turkije, maar door het almaar groeiende massatoerisme in Turkije is van deze status geen sprake meer. Desondanks vindt u hier genoeg luxe hotels in de buurt, zoals het Mandarin Oriental Bodrum.