De voordelen van een vakantiehuis in eigen land

De mogelijkheden om een vakantiehuis in eigen land te kopen worden alsmaar groter. Steeds meer mensen in Nederland dromen ervan om een vakantiehuis te hebben, ergens in Nederland op een mooie plek. In Nederland heb je namelijk verschillende regio’s die heel geschikt zijn voor een tweede woning. Het kopen van een vakantiewoning heeft een aantal grote voordelen. Het is natuurlijk een flinke investering om een tweede woning te nemen, maar eenmaal gewend aan de mogelijkheid om af en toe te ontsnappen aan je dagelijkse sleur en te genieten in je vakantiewoning, wil je nooit meer anders. Wij zetten de voordelen van een vakantiewoning in eigen land voor je op een rij.

Verhuren als je het niet gebruikt

In Nederland zijn verschillende vakantieparken waar je een vakantiewoning kunt huren voor een aantal dagen. Wat niet veel mensen weten is dat deze vakantiewoningen vaak eigendom zijn van particulieren. Men kan zelf op bepaalde momenten gebruik maken van het eigen huis, en als je het zelf niet in gebruik hebt dan kan het door het vakantiepark verhuurd worden. Zo kun je ook nog geld verdienen aan je huis wanneer je er zelf niet bent.

Op vakantie wanneer je wil

Een verre reis of een vakantie naar een zonnig oord is niet iets wat je zomaar even doet. Het is afhankelijk van je eigen beschikbaarheid, vluchten, hotels en weersomstandigheden. Als je een plekje in Nederland hebt waar je naar toe kunt, ben je in maximaal twee uurtjes op je bestemming. Dat maakt het vele malen makkelijker om in het weekend, of gewoon een doordeweekse dag, even op en neer te gaan naar je vakantiewoning. Er even lekker tussenuit gaan is dan heel impulsief, maar ook heel aangenaam.

Zelf alle zaken regelen

Doordat je zelf de eigenaar bent van het vakantiehuis, kun je zelf beslissen over alle dingen die met het huis te maken hebben. Zo kun je in overleg het onderhoud van de woning uitbesteden aan iemand anders, kun je zelf de inrichting van het huis bepalen en kun je zelf bepalen welke verzekeringen je afsluit. Zo kies je bijvoorbeeld zelf een opstalverzekering van Diks voor een goede prijs. Je wil natuurlijk ook bij een lekkage dak een verzekering die alles uitkeert zoals jij het wil.

Als je er voor kiest om een vakantiehuis in Nederland te nemen, is het vakantiegevoel dichterbij dan ooit. Nooit meer wachten op de zomervakantie, maar heerlijk genieten van je vrije tijd op de momenten dat jij het zelf wil.