Sluit je zomer af met een stedentrip naar Barcelona

De zomervakantie is een periode waar veel mensen lang naar uitkijken. Heerlijk op vakantie en genieten van de tijd zonder school, werk en andere zaken. Toch vliegt de zomervakantie altijd enorm snel voorbij. Voordat je het weet is alweer september en begint het gewone leven weer. Een stedentrip is dan misschien wel het beste middel om rustig afscheid te nemen van de zomer. In een paar dagen een prachtige stad in Europa bezoeken en nog even genieten van dat fijne vakantiegevoel. Eén van die steden is Barcelona. Deze stad in het noorden van Spanje heeft alles wat je zoekt in een stad, en is vanuit Nederland goed bereikbaar. Geen idee hoe je dat het beste kunt boeken? Neem dan eens een kijkje op Stedentrips.nl, de specialist op het gebied van stedentrips. Zij regelen alles voor je, en zorgen ervoor dat jij een mooi hotel op een fijne plek krijgt. En dat alles voor een zeer scherpe prijs. Zo kun jij onbezorgd genieten van deze mooie stad. Wij zetten de leukste plekken van Barcelona voor je op een rij.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een kathedraal waar al jaren aan gebouwd wordt, maar nog altijd een lust voor het oog is. In het jaar 1882 is gestart met de bouw van dit indrukwekkende bouwwerk, en men verwacht dat de uiteindelijke oplevering in het jaar 2026 is. Het originele ontwerp van de kathedraal komt van de bekende ontwerper Antoni Gaudi. Hij ligt ook begraven in de crypte van de Sagrada Familia. Vandaag de dag is deze kathedraal een enorme toeristische attractie, waar de hele zomer lang vele toeristen op afkomen. Je citytrip naar Barcelona is niet compleet zonder foto van de Sagrada Familia.

Camp Nou

Het voetbalstadion van FC Barcelona draagt de naam Camp Nou, wat letterlijk nieuw veld betekent. Het stadion ligt in het stadsdeel Gràcia. Camp Nou biedt ruimte voor 98.000 bezoekers die tegelijkertijd de wedstrijd van de voetbalsterren van FC Barcelona kunnen bekijken. Op dagen dat er in het stadion geen wedstrijd wordt gespeeld heb je de kans om een tour door het stadion te nemen. Je bekijkt de kleedkamers en staat letterlijk aan het veld. Tijdens je bezoek kun je ook een kijkje nemen in het FC Barcelona museum.

La Rambla

La Rambla is de naam van de grootste winkelstraat van de stad. Midden in het centrum van Barcelona vind je deze indrukwekkende straat, die vol zit met leuke winkeltjes. Van kleine souvenirwinkel tot grote winkelketen, je vindt het hier allemaal. Natuurlijk vind je hier ook verschillende leuke restaurants, cafés en terrassen, waar je tussen het winkelen door even rustig kunt bijkomen.

Het is niet voor niets dat veel toeristen van over de hele wereld kiezen voor een bezoek aan deze prachtige stad. Barcelona staat 8e in top tien Europese steden, mede door de vele mooie bezienswaardigheden die de stad rijk is. Dus zoek jij nog een leuke bestemming voor een mooie stedentrip, denk dan zeker aan Barcelona.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Stedentrips.nl.