Documenten voor een vakantie naar Amerika

Bent u van plan om naar Amerika op vakantie te gaan? Dan moet u vooraf een duidelijk beeld hebben van de benodigde documenten en alles op orde hebben, want de controles in Amerika zijn niet mals. Daarom hebben wij alles voor u op een rijtje gezet omtrent de geschikte documenten zodat u bij het reizen naar Amerika geen problemen zal ondervinden.

Paspoort een vereiste

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u een paspoort heeft dat nog een geldigheid heeft van ten minste 3 maanden voordat u afreist naar uw bestemming. Ook moet het paspoort gedurende het gehele verblijf geldig zijn, dus houd bijvoorbeeld bij het lopen van een stage hier rekening mee. Wanneer u dit niet doet zullen er hoge kosten aan verbonden zijn.

Ook moet een paspoort tegenwoordig machinaal leesbaar zijn, maar dit is niet zo lastig om te realiseren. Alles paspoorten die na 1995 zijn uitgegeven zijn hiervan voorzien. Gaat u op reis met kinderen of een baby? Dan moet iedereen voorzien zijn van een paspoort. Voorheen was het nog mogelijk om te reizen op het paspoort van ouders, maar dit is tegenwoordig niet meer mogelijk.

Visa en dergelijke

Gaat u minder dan 90 dagen op vakantie in Amerika? Dan kunt u gerust zonder visum afreizen. U zal wel gescreend worden door een aantal vragen die de douane aan u zal stellen. Hebben zij een vermoeden dat er iets niet klopt of u bepaalde informatie achter houdt? Dan zal het nog een lange zitting worden, dus het is verstandig om alles open op tafel te leggen. Houdt u informatie achter en komen de Amerikaanse autoriteiten hier later achter? Dan zult u een verbod krijgen om in de toekomst nog een keer naar Amerika te reizen.

Heeft u nog geen ESTA aangevraagd. Dan kunt u op de website van evisumservice een ESTA aanvragen. Hier wordt er een normale prijs gerekend voor het “toegangsbewijs” en zal er een snelle levering plaatsvinden.