Do’s en dont’s voor een autovakantie

autovakantieDurf je niet te vliegen of wil je eens wat anders dan met je knieĆ«n naast je oren in het vliegtuig zitten, overweeg dan eens met de auto op vakantie te gaan. Met de auto op vakantie gaan, betekent echt niet dat je gebonden bent aan een vakantie in Nederland. Een autovakantie is goed te doen, zeker als je onderstaande do’s en dont’s in acht neemt.

Autocheck

Misschien ligt het voor de hand, maar veel mensen staan toch niet stil bij het belang van een autocheck voordat ze starten aan een autovakantie. Check de verlichting, remmen, banden en de vloeistoffen zoals koelvloeistof en olie. Ga je in de winter met je auto op vakantie, controleer dan ook of je verplicht bent sneeuwkettingen bij je te hebben (al is dit nooit verkeerd om mee te nemen).

Verplichtingen en verkeersregels

Lees je thuis in op welke regels er in het land van bestemming en in de landen waar je doorheen rijdt gelden. Kijk ook goed na of je een tolbadge of autovignet nodig hebt. In Frankrijk ben je tegenwoordig verplicht om alcoholtests in de auto te hebben. Houd je ten allen tijde aan de verkeersregels van de landen waar je doorheen rijdt.

Neem de rust en zorg voor vermaak

Let op je veiligheid en op die van je passagiers. Gaan er kinderen mee, neem dan iets mee waar ze zich tijdens de reis mee kunnen vermaken. Stop regelmatig om even te ontspannen en de benen te strekken. Hierdoor blijf je alert.

Prettige vakantie en goede reis!