Een weekend naar de Veluwe

veluweBij een weekendje weg denken veel mensen eerder aan stedentrip dan aan een bezoek aan de Veluwe. Jammer, want de Veluwe is prachtig Nederlands natuurschoon en bij uitstek geschikt om tijdens een weekend te verkennen! Er zijn genoeg bezienswaardigheden om je daar een paar dagen te vermaken en zeker bij verblijf op een camping op de Veluwe ben je er echt even tussenuit. Weg van alle drukte en volop genieten van de natuur.

De paden op…
Een weekendje op de Veluwe is natuurlijk ideaal om lekker te gaan fietsen of wandelen. Je kunt je eigen fietsen meenemen, maar ook leuk is het om mountainbikes te huren. Hiermee kun je ook echt de ruigere paden bedwingen en is een boomwortel of kei geen probleem. Er zijn volop wandel- en fietsroutes op de Veluwe en het is één van de weinige plekken in Nederland waar je urenlang kan toeren zonder een weg te hoeven oversteken of een auto tegen te komen.

Cultuur
In het Nationaal Park de Hoge Veluwe staat het bekende Kröller-Müller museum, met onder meer een omvangrijke collectie van schilderijen van Vincent van Gogh. Zeker de moeite van het bezoeken waard! Ook het ondergrondse museum Museonder is te vinden op de Veluwe: in het bezoekerscentrum ga je letterlijk de Veluwe ondergronds bekijken. Leuk voor kinderen én volwassenen!

Met kinderen
Een weekendje op de Veluwe is natuurlijk een ideaal uitje met kinderen. Ze kunnen helemaal uitrazen, alle kanten oprennen zonder bang te hoeven zijn voor verkeer, hutten bouwen, in bomen klimmen…Daarnaast zijn er in de omgeving van de Veluwe ook diverse dierentuinen en attractieparken die prima met een bezoek aan de Veluwe gecombineerd kunnen worden. Middenin het park de Hoge Veluwe is een grote speeltuin voor alle leeftijden.

Post Comment

You must be logged in to post a comment.