Duiken op Bonaire

De bijzonder mooie koraalriffen rondom Bonaire, met hun diversiteit aan marine leven zijn uniek in het Caribische gebied. Het is wereldberoemd als top duiklocatie en dat zal het blijven zolang het rif beschermd wordt. De ondiepe terrassen zijn een waar paradijs voor zowel snorkelaars als voor duikers. Aan de luwe kant van het eiland zijn er vele plekken waar het makkelijk is om het blauwe Caribische water in te lopen om te duiken.

Wij raden de volgende top 3 duik locaties van Bonaire:

#1 White Hole

De rand van dit 12 meter diepe gat heeft het meest gezonde koraal in het Caribische gebied, en dat betekend daar er veel te zien is. Tussen de rijke diversiteit vissen is het hier mogelijk om de grootste ‘Snappers & Grunt, en Moray Eels’ te zien. De bodem is volledig wit zand, wat een dromerig sfeer schept.

snappers & grunt

#2 Angel City

Wanneer je hier onder het water gaat zie je enorme hersenkoraal en vele soorten vissen. Het ligt tussen 2 riffen in, deze duik is iets dieper met een zandstrook op 18 meter diepte. Als je iets verder naar het zuiden gaat, dan kan je hier ook een scholen Horse-eye Jacks spotten.

#3 Fungi

De oostzijde van het eiland is zeker de moeite waard om er een keertje te gaan duiken, dit is echter alleen mogelijk met een boot. Hier is de plek om wat grotere dieren in de oceaan te zien, hier zie je meerdere Eagle Rays, Sting Rays en schildpadden van dichtbij. Echt iets bijzonders om mee te maken.

schildpad

Bonaire is een prachtig eiland dat veel de bieden heeft, Kijk hier voor een kleurrijke indruk:

 

Het eiland is natuurlijk vooral bekend door het onderwaterleven, maar is ook heel trots op een aantal nationale parken. Het Nationaal Park Washington Slagbaai beslaat 1/3 van het eiland. Het mangrove gebied in het oosten is een bijzonder belangrijk ecosysteem voor Bonaire en het onbewoonde Klein Bonaire, wat  ook een nationaal park is. Minstens 180 vogelsoorten kunnen worden gespot. En dan zijn er ook nog de prachtige onbedorven grotten met spectaculaire stalagmieten en stalactieten, een tehuis voor verschillende soorten vleermuizen.

Klik hier voor meer informatie over Bonaire.

Post Comment

You must be logged in to post a comment.