Op backpack vakantie naar Thailand

bangkokBackpacken wordt veelal gedaan door jonge mensen die net klaar zijn met hun studie. Toch kun je ook backpacken wanneer je ouder bent. Sommige bestemmingen veranderen niet en blijven de moeite waard om door middel van een backpack vakantie te ontdekken. Thailand is bijvoorbeeld zo’n bestemming. Het kost je bijna niets, maar ik weet bijna zeker dat een backpack vakantie in dit land je leven voorgoed zal veranderen.

Kies voor Bangkok als startpunt

Thailand is het startpunt voor veel backpackers die gaan rondreizen door Aziƫ. Er wordt veelal naar Bangkok gevlogen waarna iedere backpacker zijn eigen weg inslaat. De stad is gemakkelijk te bereiken, ook vanuit Nederland en kan eenvoudig als startpunt worden gebruikt om te gaan backpacken.

Wat maakt Thailand zo bijzonder?

Het prettige aan Thailand is dat de mensen er erg vriendelijk en gastvrij zijn en dat er over het algemeen goed Engels wordt gesproken. Bovendien is ook de infrastructuur op de meeste plekken in het land uitstekend geregeld.

Toch is dat niet wat het land zo speciaal maakt, dit zijn toch vooral de mooie natuur en de indrukwekkende tempels die je hier kunt vinden. Tijdens je backpack vakantie zul je ongetwijfeld boeddhistische monniken tegenkomen die hun levensovertuiging aan het praktiseren zijn. Verder is ook een badplaats zoals Pattaya erg fijn om te verblijven.

De vele eilanden van Thailand

509702127

Thailand kent talloze eilanden. De Koh Phi Phi eilanden worden ook wel de mooiste eilanden van het land genoemd. Ben je een fervent duiker? Bezoek dan eens het duikeiland Koh Tao.

Waar je ook bent in het land, er zijn genoeg voordelige hostels te vinden waar je kunt overnachten. Eten in Thailand is lekker en goedkoop. Kortom, alle ingrediƫnten voor een fijne backpack vakantie zijn in rijke mate aanwezig!

Post Comment

You must be logged in to post a comment.