Een eigen chauffeur laat je op vakantie de mooiste plekken zien

Het is een droom van veel toeristen om een rondreis te maken door landen waar je niet vaak zult komen. Backpacken door Thailand bijvoorbeeld of rondtrekken door Sri Lanka. Veel toeristen die een dergelijke reis maken gaan voor langere tijd naar hun bestemming om zo veel mogelijk van het land te zien. Waar toeristen vaak tegenaan lopen is de vraag wat ze allemaal moeten bekijken. Waar moet je beginnen als je al het moois van het land wil zien? In steeds meer landen in Azië kom je veel persoonlijke gidsen tegen, die jou maar al te graag alle mooie plekken van het land laten zien. Zo kom je waarschijnlijk op de mooiste plekjes, die lang niet altijd in de reisgidsen te vinden zijn.

Ontvlucht het massatoerisme

Als je een verre reis gaat maken ga je je natuurlijk goed inlezen over de bestemming. Je volgt vaak het advies van de reisorganisatie op, of je gaat zelf op zoek naar mogelijke bestemmingen. Maar wie kan je nu beter informeren over het land, dan een local? Neem Sri Lanka als voorbeeld. Een prachtig land waar menig toerist zijn ogen uitkijkt. Het is daar mogelijk om een prive chauffeur in te huren die jou tijdens jouw verblijf rondrijdt over het hele eiland. Hij brengt je iedere dag naar de plek waar je heen wil, en kan je vaak nog tips geven hoe je op plekken kunt komen waar het massatoerisme niet komt, en waar je ‘s avonds lekker kunt eten. Vergelijk het met een soort student chauffeur zoals we dat hier in Nederland kennen. Jij kan optimaal genieten van je reis, en iemand anders zorgt ervoor dat jij veilig op alle plekken komt waar jij naar toe wil.

Welke manier van reizen je ook kiest, zorgt dat je goed voorbereid naar jouw bestemming gaat. Hoe beter je je voorbereidt en hoe meer je hebt uitgezocht van te voren waar je allemaal heen wil, hoe meer je kunt genieten van jouw prachtige reis.