Van El Prat Barcelona Airport naar het centrum

Van El Prat Barcelona Airport naar het centrum

Barcelona is een stad in het noordoosten van Spanje. De stad is een van de bekendste Spaanse steden, vooral buiten Europa. Zelfs de beroemde Britse rockband Queen heeft er een nummer over geschreven. Je kunt er zon, zee en strand vinden, maar ook vooral Catalaanse cultuur en prachtige bouwwerken. Zo staat het bekendste bouwwerk van de beroemde Spaanse architect Antoni Gaudi er; de Sagrada Familia. Er wordt nog steeds aan gebouwd en tegenwoordig is het kathedraal vooral een symbool van de stad Barcelona, maar ook van heel Spanje.

Vliegveld Barcelona

Iets meer dan 10km ten zuidwesten van het centrum van de stad Barcelona ligt El Prat Barcelona Airport, ook wel vliegveld Barcelona genoemd. Het is de grootste luchthaven van de stad, en zelfs de op 1 na grootste van heel Spanje (alleen Madrid Airport is groter). Vliegveld Barcelona groeit de laatste jaren ook extreem hard. Het toerisme in Spanje is booming en Barcelona is een van de voortrekkers.

Van vliegveld Barcelona naar het centrum

Van het vliegveld Barcelona naar het centrum van de stad is gelukkig vrij gemakkelijk. Zo kun je gebruik maken van de trein (lijn R2 Nord), maar rijden er ook een groot aantal bussen en taxi’s af en aan. De trein kost €4,20 en treinen arriveren iedere 15 minuten. Je kunt bijvoorbeeld uitstappen op Passeig de Garcia, een groot trein / metrostation in het midden van de stad. Net zo goed is buslijn 46. Deze bus gaat vanaf beide terminals naar het centrum van de stad (Plaza de Espana). Een ticket kost €2,20 en de reistijd is minder dan 30 minuten. Iedere 15 minuten rijdt er wel een bus. Wil je echter naar Plaza Catalunya, dan kun je het beste de iets duurdere Aerobus BCN nemen (ticket €5,90). Deze bussen vertrekken iedere 5 tot 15 minuten. Richting de universiteit of voetbalstadion Camp Nou rijdt er sinds kort ook een metro. Lijn 9S is de metrolijn die je daarvoor moet gebruiken. Let erop bij het terugboeken dat je wel richting Vliegveld Barcelona El Prat gaat, en niet naar Girona of Reus!