Vliegveld Dublin; hoe kom ik in het centrum?

Vliegveld Dublin; hoe kom ik in het centrum

Dublin Airport is een luchthaven zo’n 10 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Ierland; Dublin. Vliegveld Dublin vervoerde in 2017 bijna 30 miljoen passagiers en is een steeds groter wordende spil in de wereldwijde steeds sneller groeiende lowcost longhaul wereld. Norwegian Air heeft er een basis geopend waarmee het voor absolute bodemprijzen richting de Verenigde Staten vliegt. Ook zijn er natuurlijk normale vluchten richting de Verenigde Staten te vinden. Ook kun je je prima een weekje in Dublin zelf vermaken. Er is namelijk genoeg te doen in de stad en omstreken!

Vlieg vanuit Nederland naar Dublin

KLM, Ryanair en Aer Lingus vliegen vanuit Schiphol af en aan naar vliegveld Dublin. Door het extreme aantal vluchten per dag (gemiddeld 14) zijn de prijzen erg laag. KLM en Aer Lingus vliegt in het zomerseizoen voor zo’n €100 heen en weer, Ryanair voor zo’n €60. Ryanair vliegt bovendien ook nog vanaf Eindhoven Airport naar Dublin. Mocht je dicht bij de Belgische grens wonen, dan gaan er ook nog vele vluchten vanuit Brussels Zaventem en Charleroi Airport naar vliegveld Dublin toe.

Taxi of openbaar vervoer naar centrum Dublin

Als je vanaf Dublin Airport naar de stad Dublin wilt, dan kun je dit natuurlijk altijd met een huurauto overbruggen. Ook is een taxi mogelijk. Reken op zo’n 20 tot 25 euro voor een taxi ritje vanaf vliegveld Dublin naar het centrum van de stad Dublin. Toch is er ook openbaar vervoer in Dublin. Er rijdt een groot aantal bussen; dagelijks zo’n 700. De meest bekende is de Dublin Bus, die route Airlin Express 747 opereert. Het is een groene dubbeldekkerbus welke verschillende stops in het centrum van Dublin heeft. Hij kan je ook op het treinstation afzetten, waarnaar je de trein kunt nemen richting andere steden in Ierland. De prijs is zo’n 7 euro per persoon. Welke optie je ook neemt, je komt relatief snel in de Ierse hoofdstad terecht. Je kunt daar de mooie gebouwen bewonderen, de Dublin Castle, of als je van bier houdt; het Guinness Storehouse. Veel plezier in Dublin!