Moraira, vakantie topper aan de Costa Blanca in Spanje

morairaHet badplaatsje en vissersdorpje Moraira aan de spaanse Costa Blanca heeft een groot aantal fans maar is nog altijd relatief onbekend onder het merendeel van de Nederlandse toeristen.
Dat heeft wellicht te maken met de grootte van het dorp, het telt 14000 inwoners, waarvan het grootste deel buiten het eigenlijke dorpje wonen in de vele villawijken.
De oorspronkelijk kern heeft een oppervlakte van pakweg 700 bij 400 meter inclusief haven en strand. Om je een idee te geven, je loopt er in 10 minuten doorheen en dan passeer je  zes straatjes.  Klein dus. Flats zijn onbekend, er mag tot maximaal 4 lagen gebouwd worden.
Het ontbreken van hoogbouw  in Moraira is wellicht een belangrijk onderscheid met  de  meer bekende badplaatsen aan de Costa Blanca.
Bij de toerist wordt het beeld van de regio vooral bepaald door het overbekende  Benidorm en in mindere mate Calpe.  Hoge flats, drukke grote boulevards met een prachtig groot breed zandstrand gelardeerd met palmen.

Grillige spectaculaire kustlijn

Aan zandstranden ontbreekt  het natuurlijk niet in het vakantie dorpje Moraira maar die zijn op een bescheiden schaal aanwezig.  Het plaatsje heeft een spectaculaire, aantrekkelijke en grillige kustlijn  met hier en daar steile rotswanden,  ministrandjes met glashelder water, met name geliefd onder duikers, en twee zandstranden voor de zonaanbidders en families met kinderen.

Pittoresk en gemoedelijk  badplaatsje

De straatjes zien er goed verzorgd uit. Het geheel, pleintjes, smalle straatjes, vele restaurantjes met terrasjes, makelaars en enkele boetiekjes doet  beslist wat mondain en pittoresk aan.
Een gemoedelijk sfeertje zonder schreeuwerige etalage´s en snacks die het straatbeeld van de grotere broers aan de Costa Blanca bepalen.

maraira strand

Jacht en visserhaven

Beslist groot, zeker in verhouding, is de moderne en goed geoutilleerde vissers en jachthaven met 600 ligplaatsen. Nog altijd meert hier de ¨vissersvloot¨, vijf scheepjes,  van het visserdsdorpje af en levert van maandag tot en met vrijdag vers gevangen vis, die, ook door particulieren, gekocht kan worden in de visafslag, een aan te bevelen belevenis.

moraira haven

Verblijf in Moraira

Het publiek telt veel buitenlanders die voornamelijk in de villawijken wonen waar zij zich de trotse eigenaar van een  klein paradijsje  mogen noemen of zij huren een villa met zwembad bij particulieren. Dat laatste is bij de toeristen populair en meest gangbaar. Vaak zijn het éen of meerdere families die een grote vakantievilla huren en op die manier de kosten per persoon terugbrengen zonder in te leveren op luxe. Naast de vele luxe vakantiehuizen vind je er vier (kleine) hotels,  éen camping en enkele bread & breakfast mogelijkheden.

Activiteiten

Aan vermaak geen gebrek, golf, tennis, in en natuurlijk vele watersport activiteiten.  Parasailing, jetski, vissen, zeilen, duiken en snorkelen in kristalhelder water met prachtige flora en fauna. Niet alleen onder water trouwens. Moraira is gelegen in een heuvelachtig groen en vruchtbaar gebied  waar ook wandelaars goed aan een hun trekken komen. Meer landinwaarts
kunnen er door hikers dan ook nog enkele bergtoppen bedwongen worden.
Genoeg te doen dus.
Echter, de grootste kwaliteiten van Moraira zijn wellicht in éen zin samen te vatten :
Een mooi gemoedelijk badplaatsje met een  prachtige kust in een gezegend klimaat. Geschikt voor rustzoekers én actieve vakantiegangers.  Een ware vakantie topper aan de Costa Blanca.

Post Comment

You must be logged in to post a comment.