Naar Kroatië? Dit moet je weten!

Kroatië is een groeiend vakantieland. Steeds meer mensen zien in dat een camping in Kroatië een perfecte mix biedt van zon, zee, cultuur en natuur. Ben je op zoek naar een camping Kroatië? Dan moet je dit weten!

Campings Kroatië: boordevol cultuur en historie

Romeinse theaters, kerken en andere architectuur vind je niet alleen in Italië. Ook Kroatië is bezaaid met wonderen uit de oudheid. De grootste attractie van Kroatië is zijn lange kust, van bijna 1800 km. Daarbovenop zijn er nog 1200 eilanden, waaronder het razend populaire Istrië en Krk, maar ook andere regio’s zijn enorm populair. Een camping in Kroatië is de ideale uitvalsbasis om Kroatië te leren kennen, maar kies wel een regio die bij je past!

Kies een regio

Om Kroatië overzichtelijk te houden is dit land hieronder verdeeld in vijf regio’s. Let er op dat dit geen officiële regio’s meer zijn, maar in de volksmond nog wel zo genoemd worden.

Dalmatië: De mooiste kust

Dalmatië is het Kroatië dat je kent van de vakantiefoto’s. Een zinderend mooie kust, een azuurblauwe zee, meer dan duizend eilanden en romantische stadjes waar geen steen verkeerd ligt. Zoek je wat meer luxe, boek dan je vakantie in het Zaton holiday resort.

Centraal-Kroatië, voor steden en kastelen

Ben je vooral geïnteresseerd in prachtige steden en cultuur, dan is Centraal-Kroatië mijn aanrader. Je vindt hier de hoofdstad Zagreb, maar ook andere historische steden en kastelen. Delen van deze regio zijn bosrijk en bergachtig.

Slavonië, de Kroatische laagvlakte

Slavonië ligt in het noordwesten van Kroatië, vlakbij de Hongaarse grens. Dit is het minst bezochte deel van het land. Je vindt er oude stadjes en dorpen, een agrarisch landschap en prachtige natuurparken. Voor de avontuurlijke reiziger dus.

Kvarner en Lika, voor de natuurliefhebber

Op zoek naar een gevarieerde vakantie? Kies dan voor Kvarner en Lika. In de baai van Kvarner vind je eilanden die bijna net zo mooi zijn als die van Dalmatië, terwijl in het aangrenzende Lika de prachtige Dinarische Alpen je weten te verleiden.

Istrië, een beeldschoon schiereiland

Istrië is het grote schiereiland in het westen van Kroatië. Je vindt er Italiaanse invloeden, rustige havens en in het heuvelachtige binnenland uitgestrekte wijngaarden. Istrië is ook de locatie van goed bewaard gebleven Romeinse ruïnes.