8 zonnige bestemmingen voor een luxe meivakantie

De meivakantie is een goed eerste moment om eens lekker van de zon te genieten. In Nederland gaat je dat lang niet ieder jaar lukken. Daarom is het goed om ook eens naar een aantal andere bestemmingen te kijken.

1 Samos
Griekenland is eigenlijk op elk moment van het jaar een goede bestemming om de zon op te zoeken.  Voor een zonvakantie in mei is vooral Samos sterk aan te raden. Niet in de laatste plaats omdat er naast het strand ook voldoende ruimte is langs de vele zwembaden die bij de accommodaties inbegrepen zijn.

2 Cyprus
Enigszins in dezelfde hoek gelegen als bestemming nummer 1 is ook de tweede goede bestemming om zon in mei te vinden. Het gaat dan natuurlijk om Cyprus. Er zijn maar weinig plekken in Europa waar in de maand mei het klimaat aantrekkelijker is dan op dit eiland. Aangezien vele rijken hier semipermanent verblijven hoef je je over de luxe geen zorgen te maken.

3 Egypte
Net voorbij de grens van Europa vliegen en uitstappen in Egypte. Ook hier geldt dat de maand mei eigenlijk net iets geschikter is dan de zomermaanden om een vakantie vol zon en zee te vieren. Het kwik loopt vaak toch al op tot rond de dertig graden of net erboven, maar slaat niet door tot voorbij de veertig. De resorts voldoen aan alle verwachtingen en je komt niets tekort.

4 Kaapverdië
Er zijn plekken waar de zon altijd schijnt en Kaapverdië is er daar één van. Je zou dus wel gek zijn als je daar niet een keer in de maand mei gebruik van zou maken. Je vliegt er zo naartoe en het hoeft je aan niets tekort te komen. Bovendien is het klimaat er perfect in mei, de temperatuur ligt rond de 25 graden.

5 Canarische eilanden
Een stukje Europa, net buiten Europa, zo kan je de Canarische Eilanden het best omschrijven. Het is dan ook niet vreemd dat je juist hier toptemperaturen en veel zonuren zal vinden wanneer je in de eerste week van mei landt. Bovendien kan je je hier makkelijk in het Engels redden. Dat is natuurlijk ook wat waard.

6 Miami
Als het gaat over luxe, dan gaat het vaak over een aantal bekende bestemmingen in de wereld. Eén van die echte luxeoorden is natuurlijk Miami. Het voordeel is dat het hier ook in de maand mei altijd weer topweer is. Alle reden om juist dan te gaan natuurlijk. Wees er wel tijdig bij.

7 Malaga
Wat Miami is in de Verenigde Staten, dat is Malaga voor Spanje. Het is de plek waar luxe en goede temperaturen elkaar weten te vinden. Vele beroemdheden trokken, en trekken, hier dan ook graag naartoe om even lekker te ontspannen. Dat kan dus ook iets voor jou zijn.

8 Vendee, Frankrijk

Een nog redelijk onbekende plek voor Nederlanders in Frankrijk is Vendee. Vendee kent een heerlijk klimaat met 500 meer zonuren dan in Nederland. Ook in het voorjaar is het hier gemiddeld meer dan 20 graden dus een heerlijke tijd om door te brengen op een camping in Vendee.