New York: the city that never sleeps

Als je van city trips houdt, is New York een must see. Als je een directe vlucht hebt, vlieg je in ongeveer 8 uren van Amsterdam naar New York.

Locatie

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en ligt aan de noord-oost kust in de gelijknamige staat New York. New York is een drukke, bruisende, maar ook zeer populaire stad. De stad is de dichtstbevolkte stad in de VS.

Verblijf

Het is meest gebruikelijk om in een hotel te overnachten tijdens een verblijf in deze wereldstad. Er zijn dure, luxe hotels te boeken, maar ook een goedkoop hotel is niet onvindbaar. Toch kun je ook een verblijf in een appartement boeken. Dit kan heel handig zijn, zeker als je van plan bent om langer in de stad te blijven.

Vrijheidsbeeld en Brooklyn Bridge

New York is een wereldstad en heeft zeer veel bezienswaardigheden. Een van de must sees is natuurlijk het vrijheidsbeeld. Het is niet meer mogelijk om de kroon van het beeld te betreden, maar toch móet je het vrijheidsbeeld eens van dichtbij hebben bewonderd als je in de stad bent.

De bewoners van New York waren wat sceptisch over de bouwkunsten van de makers van de Brooklyn Bridge, maar dat is nu natuurlijk wel veranderd. De brug is inmiddels een symbool van de stad geworden.

Central Park en The Empire State Building

Central park komt in vele films voor en terecht. Dit prachtige stuk groen te midden van de stadse drukte is de perfecte ontsnapping aan de drukte van de stad.`

Door een van de meest tragische gebeurtenissen uit de geschiedenis, de 11 september ramp, is The Empire State Building weer het hoogste gebouw van de stad geworden. Op dit gebouw heb je een schitterend uitzicht over de stad.