Tips voor Londen

Londen is the place to be. Je hoeft je in Londen geen minuut te vervelen en er is voor ieder altijd wat wils. Een paar Londen tips.

Vervoer naar en in Londen
Wil naar Londen dan kun je de overtocht per ferry maken als onderdeel van een busreis of als je met eigen vervoer gaat. Zelf rijden in Londen is wel een uitdaging. Durf jij het aan; links rijden in het drukke Londense verkeer? Londen heeft een uitgebreid en beroemd metro netwerk. Goedkoop en je komt overal.

Iets duurder is het om te reizen per taxi. Maar de reis wordt wel een belevenis op zich. Vanuit de ruime taxi zie je heel Londen langs je heen gaan.

Vlieg je naar Londen dan heb je keuze uit diverse luchthaven. Goedkope airlines vliegen bijvoorbeeld op Londen Stansted. De reis naar de stad duurt dan alleen wel langer. Landt je op Londen City dan ben je veel dichter bij de stad. Even wikken en wegen dus tussen kosten en extra verblijfstijd.

See the Seeings
Londen is rijk aan bezienswaardigheden. Plan even van te voren welke je wilt zien. Wil je ze allemaal zien, dan is een bustour te overwegen. Een alternatief is de Duck Tour. Reis over land plons vervolgens the Thames in. Weer eens een andere manier om Londen te zien!

Shoppen in Londen
Londen is niet een, maar misschien wel hét shopping paradijs. Je vindt er niet alleen de meest hippe en alledaagse winkels van de grote merken. Ook traditie en historie gaan hand in hand met winkelen in Londen. Wereldberoemd is Harrods. Maar en zijn ook andere winkels, die misschien niet zo groot zijn, maar qua sfeer zeker niet onderdoen. Wat dacht je van Fortnum & Mason.

Lekker luieren in het park
Kent Londen ook nadelige kanten? Ja, het weer zit niet altijd mee. Maar als het zonnetje schijnt en de temperaturen zijn aangenaam, trek dan lekker één van de vele parken in. Ze behoren tot de mooiste ter wereld. Ga lekker achterover liggen in Regent’s Park, Kensington Gardens,  Hyde Park of Holland Park…

Uitgaan en dan … English Breakfast in stijl
Wat je ook zoekt qua uitgaan, in Londen ga je het vinden. Theaters, Opera, decadente cocktailbars, traditionele pubs, China Town, nachtclubs. De meeste pubs zijn open tot 11.00 uur en cafés tot 2 uur ’s-nachts. De clubs vaak tot 6 uur in de ochtend.  En wat doe je dan de volgende ochtend? Uitslapen? Of in stijl een typisch Engels ontbijt nuttigen. Wat dacht je van The Wolseley? Wel even reserveren.