Ontdek het echte Barcelona!

BarcelonaBarcelona, de stad van Catalaanse Modernisme, Gaudi, tapas, zon, zee en strand. De stad kent vele waanzinnige highlights zoals de Sagrada Família, La Pedera (Casa Milà) en de versmarkt La Boqueria, maar er is zoveel meer. De highlights mag je zeker niet overslaan, maar voor wie wat informatie over Barcelona opzoekt en een beetje zijn huiswerk maakt zal al snel ontdekken dat Barcelona vele verborgen juweeltjes en een bijzondere geschiedenis heeft.

Barcelona heeft sinds 1992 strand en hier wordt dan ook optimaal gebruik van gemaakt. De stad is de tweede sporthoofdstad van de wereld en zo zijn er dan ook veel hardlopers, bootcampclubs en bodybuilders aan het strand en in de stadsparken te vinden.

Barcelona is een ideale stad om met de kinderen te bezoeken dankzij de ligging aan de zee, het wetenschappelijk museum CosmoCaixa en leuke barretjes zoals Bosc de les Fades en het sprookjesbos. Shoppen kun je natuurlijk aan de “PC Hooftstraat”, de Passeig de Gràcia doen met alle grote winkelketens zoals Gucci, Prada, G Star en Replay, maar de boetiekjes is toch wel de plek waar je kleding en accessoires zult vinden die je niet snel ergens anders tegenkomt. De wijken el Born en Gràcia zitten er vol mee, maar vermijd wel de siësta tussen 14:00h – 16:30h.

In de Gotische wijk is veel historie te zien. Dit is dan ook Barcelona’s oudste wijk waar de Romeinen ruim 2000 jaar geleden de stad “Barcino” kwamen op zetten. Bezoek samen met een Nederlandse gids deze schatten van de stad, de knusse boetiekjes, de betere restaurants en plekken waar de locals komen en krijg veel tips mee om ook de dagen daarna het optimale uit je stedentrip naar Barcelona te halen!