Ontdek het tropische Suriname

Slapen onder een bladerendak in de jungle, dolfijnen spotten, marktjes bezoeken of Paramaribo ontdekken. Voor een reis met tropische temperaturen en een heerlijke keuken is een rondreis door Suriname zeker het overwegen waard. Maar wat is er in dit idyllische land allemaal te beleven?

Ontdek Paramaribo
Ga op ontdekkingstocht in de hoofdstad van Suriname! Bezoek bijvoorbeeld de Centrale Markt waar vlees en vis en een heleboel Surinaamse lekkernijen verkocht worden. De markt is twee etages hoog, en daarmee de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied. Een andere bezienswaardigheid die niet te missen is is Fort Zeelandia. Wat begon als fort werd later een gevangenis en inmiddels staan er mooie officierswoningen om te bewonderen.

Doe een dolfijnentour
In de bekende Surinamerivier leeft een grote groep Guiana-dolfijnen die graag mensen hallo komen zeggen. Daarom is de dolfijnentour ook zo populair. Er zijn verschillende boten die de rivier opvaren om dolfijnen te spotten die hun kop naast de boot het water uitsteken. Geniet van de prachtige zonsondergang terwijl de dolfijnen speels door het water springen.

Slapen in de jungle
Paramaribo en de kust van Suriname zijn op zichzelf al heel mooi, maar vergeet niet het binnenland in te gaan. Overnacht eens een keer in de jungle. Slapen in een hangmat, douchen onder een waterval en apen die jouw banaan als ontbijt uit je handen stelen. Daarna kun je goed uitgerust de jungle verkennen. Dat is pas een leuke manier om wakker te worden!

Commewijne
In deze regio van Suriname waren vroeger een hoop plantages te vinden waar bijvoorbeeld suikerriet en cacoa werden geteeld. Inmiddels zijn de plantages er niet meer, maar wel de overblijfselen. Je kunt per voet, per fiets of zelfs per boot de historische plantages ontdekken en de idyllische vissersdorpjes erbij om een kijkje in het verleden te nemen.

Colakreek
Colakreek recreatiepark ligt op 50 km afstand van Paramaribo en is een natuurlijke badplaats midden in de savanne. Je kunt hier heerlijk vertoeven en zwemmen in het zogenaamde colawater van de kreek of zonnen op de parelwitte stranden of de schaduw opzoeken onder een van de vele bomen. Ook kun je in dit recreatiepark gebruik maken van waterfietsen, zwembanden en waterhangmatten om optimaal van het verfrissende water te genieten. Daarnaast kun je er ook een nachtje slapen en je te goed doen aan een lekkere Surinaamse maaltijd.