Op reis in Tibet

tibetTibet is in eerste instantie misschien niet de bestemming waar je aan denkt, wanneer je bezig bent om een vakantie te plannen met je familie, vrienden, of misschien wel in je eentje. Toch is het een aanrader om een bezoek te brengen aan dit mystieke land en kennis te maken met een geheel andere cultuur en gemeenschap. Let op: er gelden strenge regels vanuit de volksrepubliek China, inzake het reizen naar Tibet. Bereid je daar goed op voor wanneer je op vakantie wilt naar Tibet.

Het land Tibet

Vroeger was Tibet een eigen staat, maar tegenwoordig maakt het onderdeel uit van de volksrepubliek China. Wel heeft het een eigen taal, cultuur en religie. Tibet staat natuurlijk het meest bekend om de Dalai Lama. Hij is een grootmeester binnen het boeddhisme. Tibetanen zijn zeer religieuze mensen. De twee hoofdgodsdiensten bestaan uit het boeddhisme en de bön. Bön is een eigen vorm van het boeddhisme en wordt door veel Tibetanen beoefend en gepraktiseerd.

De mensen in Tibet

Tibetanen hebben hun eigen traditionele kledingstijl, ondanks dat Westerse invloeden ook hun intrek hebben genomen in Tibet. Een Tibetaans plaid bijvoorbeeld kan functioneren als reisdeken. Maar ook is er de khata, een soort witte sjaal. Deze staat symbool voor geluk en compassie. De witte kleur zegt iets over de oprechtheid van degene die de sjaal aan een gast of toerist schenkt. Wanneer je een bezoek brengt aan Tibet, bezoek dan zeker eens een van de vele kloosters die het land rijk is.

De natuur in Tibet

Tibet heeft een heel ander klimaat als bijvoorbeeld in Europa. Tibet staat ook wel bekend als het dak van de wereld. Tibet heeft veel besneeuwde bergtoppen, meren en uitgestrekte graslanden. Het meest bekend zijn echter de ruige bergen die overal in het landschap terugkeren. Wanneer je een onvergetelijke vakantie wilt ervaren qua natuur, dan is Tibet zeker te weten een aanrader!