Checklist voor naar de camping

Voordat we naar de camping gaan is het handig van te voren een checklist te maken van wat we allemaal nodig hebben. Doe je dit niet loop je het risico dat je enerzijds veel onnodige dingen meeneemt en anderzijds belangrijke dingen vergeet. Het hangt er ook van af of je op vakantie gaat met je tent of caravan naar een camping voor een kortdurend verblijf of dat je naar je eigen vaste camping gaat waar je stacaravan staat.

In je caravan met vaste standplaats is natuurlijk al veel voorhanden en volsta je met het inpakken van enkele verschoningen, wat boodschappen en een goed boek. Ga je tenten of met de mobiele caravan naar een streek waar je de omgeving niet kent is het goed om het een en ander bij de hand te hebben.

Kant-en-klare checklisten
Al gelang je eigen behoeften en campeerervaringen kan je zelf een checklist maken en tegen de tijd dat je gaat pakken beslis je daadwerkelijk of je dat ook echt allemaal mee gaat nemen. Je kan ook via internet handige kampeerchecklisten raadplegen. Op deze checklists staan alle denkbare categorieën netjes onder elkaar, van punten in je huis die je controleert voordat je weggaat tot het paspoort van je huisdier aan toe. Met dergelijke checklisten is het gewoon niet mogelijk om nog maar iets over het hoofd te zien.